Sporturi

Simona Halep, nominalizată de WTA pentru titlul de jucătoarea anului. Premiu și pentru Patricia Țig?

03.12.2020 | 12:11
Simona Halep nominalizata de WTA pentru titlul de jucatoarea anului Premiu si pentru Patricia Tig
ADVERTISEMENT

WTA a anunțat lista sportivelor nominalizate pentru titlul de jucătoarea anului 2020. Simona Halep este și ea pe listă. Patricia-Maria Țig ar putea primi titlul de cea mai tare revenire a anului.

Simona Halep i-a determinat pe cei de la WTA să o considere printre candidatele la această distincție grație celor trei trofee câștigate în primăvară și vară.

ADVERTISEMENT

Clasată pe locul 56 în ierarhia mondială, Patricia Țig i-a impresionat și ea pe cei de la WTA cu cele 19 victorii adunate în 2020, dar și cu succesul înregistrat la Istanbul.

Simona Halep, nominalizată de WTA la titlul de jucătoarea anului 2020. Cum a impresionat

În vârstă de 29 de ani, Simona Halep a avut parte de un an 2020 destul de oscilant. Deși a cucerit cinci trofee și se află pe locul doi în ierarhia globală, Simona nu a putut participa la foarte multe turnee, din cauza pandemiei de coronavirus. Mai mult decât atât, ea a fost chiar infectată cu virusul și a trebuit să stea în izolare.

ADVERTISEMENT

Însă pe parcursul primăverii și verii, Halep a reușit să cucerească trei trofee prin care i-a impresionat pe analiștii WTA care au decis să o nominalizeze pentru titlul de jucătoarea anului. Iată cum descrie WTA performanțele sportivei noastre:

„Fostul număr 1 mondial Simona Halep a cucerit trei trofee în 2020. A început cu cel de-al douăzecilea trofeu al carierei la Dubai, în aprilie. Apoi a continuat seria cu încă două succese după carantina provocată de COVID-19. S-a impus la Praga și, ulterior, la Internazionali BLN d’Italia, unde a depășit-o pe Muguruza într-o semifinală fascinantă decisă în trei seturi”, se arată pe site-ul WTA.

ADVERTISEMENT

Cu cine concurează Simona și la ce trofeu are șanse Patricia-Maria Țig

Chiar dacă parcursul său a fost apreciat de WTA, Simona Halep are concurență puternică pentru titlul de jucătoarea anului 2020. Sofia Kenin și Iga Swiatek, finalistele Roland Garros sunt și ele pe listă. Swiateg are avantajul de a fi câștigat turneul.

Mai sunt pe lista nominalizatelor Naomi Osaka, cea care a câștigat US Open după finala cu Victoria Azarenka. Aceasta din urmă este și ea pe lista jucătoarelor desemnate de WTA ca fiind printre cele mai bune ale sezonului, pentru că a reușit să prindă ultimul act de la Flushing Meadows după șapte ani de absențe din finalele de Grand Slam.

ADVERTISEMENT

În fine, lista nominalizatelor este comletată de Aryna Sabalenka, cea care a câștigat tot trei titluri în 2020, la fel ca Simona Halep. Cele două dețin recordul celor mai multe trofee cu cerite în acest an. Sabalenka are avantajul de a fi încheiat sezonul mai bine decât Halep.

Viktoria Azarenka este nominalizată și pentru titlul de cea mai tare revenire a anului. Ea s-a întors pe terenul de tenis după ce a născut un băiat. Pentru același trofeu se luptă și Tsvetana Pironkova, sfert-finalistă la US Open, Laura Siegemund, campioană în proba de dublu de la US Open și românca Patricia Țig, campioană la Istanbul.

ADVERTISEMENT
Tags: