Sport

Simona Halep – Qinwen Zheng 6-3, 6-2 la WTA Melbourne Summer Set 1. Start de vis în 2022! Simo, calificare în finală la primul turneu al anului. Prima reacţie şi adversara pentru trofeu

Simona Halep a început perfect anul 2022, cu o calificare în finală la primul turneu disputat, WTA Melbourne Summer Set 1. Românca a învins-o pe Qinwen Zheng în semifinale
08.01.2022 | 05:30
Simona Halep  Qinwen Zheng 63 62 la WTA Melbourne Summer Set 1 Start de vis in 2022 Simo calificare in finala la primul turneu al anului Prima reactie si adversara pentru trofeu
Simona Halep s-a calificat în finala de la WTA Melbourne Summer Set 1. Foto: Melbourne Post.au
ADVERTISEMENT
08-01-2022
03:48

Pe cine va întâlni Simona Halep în finala de la WTA Melbourne Summer Set 1

Simona Halep se va duela cu Veronika Kudermetova în finala WTA Melbourne Summer Set 1. Meciul este programat să se dispute duminică, iar ora de start va fi anunţată ulterior de organizatorii turneului.

08-01-2022
03:37

Prima reacţie a Simonei Halep

“Sunt fericită, am jucat foarte bine azi. Mă bucur că am început bine acest an, pentru că anul trecut nu a fost prea uşor. A lovit tare, nu mi-a fost uşor să returnez mingile ei. Am jucat mai bine acum, faţă de meciul cu ieri. Încă iubesc tenisul şi îmi place să fiu pe teren. Vreau să uit ceea ce s-a întâmplat anul trecut, de accidentări”, a declarat Simona Halep.

08-01-2022
02:09

Simona Halep s-a calificat în finala WTA Melbourne Summer Set 1

6-3, 6-2FINALĂ pentru Simona Halep. Românca a făcut break-ul şi va juca în ultimul act.

6-3, 5-2 – Simona nu-i dă nicio şansă adversarei şi câştigă game-ul.

6-3, 4-2 – Zheng câştigă game-ul pe propriul serviciu.

6-3, 4-1 – Simona se distanţează, după un game bun pe propriul serviciu.

6-3, 3-1 – Simona pune din nou presiune pe Zheng, care îşi pierde serviciul cu o dublă greşeală.

6-3, 2-1 – Simona serveşte bine şi câştigă game-ul fără emoţii.

6-3, 1-1 – Zheng câştigă game-ul pe propriul serviciu.

6-3, 1-0 – Simona salvează două mingi de break şi obţine primul game din setul secund.

6-3 – Simona a pus presiune pe adversară şi închide setul cu un break.

5-3 – Simona câştigă un nou game rapid şi Zheng va servi ca să rămână în set.

4-3 – Zheng serveşte bine şi obţine game-ul fără prea mari probleme.

4-2 – Simona câştigă game-ul rapid, la zero.

3-2 – Zheng ţine aproape şi ia game-ul după ce a servit bine, în timp ce Simona este din ce în ce mai iritată de propriul joc.

3-1 – Simona păstrează distanţa faţă de adversară, chiar dacă primul serviciu nu este convingător.

2-1 – Zheng obţine primul game al meciului pe propriul serviciu.

2-0 – Simona îşi consolidează break-ul şi are un joc bun în startul meciului.

1-0 – Simona începe cu un break semifinala cu Qinwen Zheng.

A început meciul Simona Halep – Qinwen Zheng.

Meciul Simona Halep – Qinwen Zheng are loc sâmbătă, 8 ianuarie, cu începere de la ora 04:00, ora României, în cadrul primei semifinale a turneului WTA Melbourne Summer Set 1, dotat cu 250 de puncte şi cu premii în valoare de 239.000 de dolari.

Unde se joacă meciul Simona Halep – Qinwen Zheng, în semifinale la WTA Melbourne Summer Set 1

Confruntarea Simona Halep – Qinwen Zheng se va derula în noaptea dinspre vineri, 7 ianuarie, spre sâmbătă, 8 ianuarie, cu începere de la ora 04:00, în prima semifinală a turneului feminin de tenis de la Melbourne, Summer Set 1, concomitent având loc şi turneul Summer Set 2.

ADVERTISEMENT

Întâlnirea dintre Simona Halep şi tânăra jucătoare din China, în vârstâ de 19 ani, sunt deci 11 ani diferenţă, se va desfăşura, ca toate meciurile de până acum ale româncei, pe arena Rod Laver, una dintre cele mai importante la turneul de Grand Slam Australian Open.

Cine transmite la tv partida Simona Halep – Qinwen Zheng

Partida Simona Halep – Qinwen Zheng se joacă sâmbătă, de la ora 04:00, pe arena Rod Laver, în semifinala turneului de tenis feminin Melbourne Summer Set 1 şi va putea fi urmărită în direct pe micile ecrane în exclusivitate pe canalul Digi Sport 2. O mai puteţi viziona şi în format LIVE VIDEO intrând pe site-ul FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

Meciul are loc în sesiunea de zi a turneului WTA de 250 de puncte. Până acum, timpul a ţinut cu organizatorii şi cu jucătoarele, pentru că deşi au fost constant ameninţări de ploaie nu s-a întâmplat nimic să perturbe buna desfăşurare a competiţiei. La fel se anunţă şi sâmbătă, când însă cota de probabilitate de precipitaţii e mult mai crescută.

Simona Halep, probleme mari împotriva lui Golubic

Primele două jocuri ale Simonei Halep la acest turneu au fost simple antrenamente cu public, adversarele, Destanee Aiava şi Gabriela Ruse, fiind pradă uşoară. Problemele mari au apărut în turul 3, victoria reuşită în faţa elveţiencei Viktorija Golubic conturându-se cu forcepsuldupă două ore şi jumătate, în trei seturi extrem de disputate.

ADVERTISEMENT

De altfel, Simo a avut şi o izbucnire taxată de oficiali pe parcursul jocului, extrem de nervoasă mai ales pentru faptul că nu i-a funcţionat serviciul aşa cum şi-ar fi dorit. De altfel, după meci Simona a avut puterea de a recunoaşte că a făcut un meci slab şi că a câştigat doar pentru faptul că a ştiut să lupte în ultimele game-uri.

Adversară venită din calificări

În mod normal, pentru Simona Halep acest meci în compania chinezoiacei Qinwen Zheng nu trebuie să reprezinte nicio problemă. Şi asta pentru că adversara din semifinale ocupă locul 126 în ierarhia WTA şi a reuşit aici un parcurs peste aşteptări. Spre deosebire de Simona, ea a jucat cu două partide mai mult, însemnând cele două jocuri din calificări.

ADVERTISEMENT

Qinwen Zheng are numai cuvinte frumoase la adresa lui Halep, despre care afirmă că a apreciat-o mereu pentru spiritul ei de luptă, dar consideră că şi ea este la fel, motiv pentru care va şi uita că pe teren este Simona şi va da totul pentru a ajunge în finală.

Cote la pariuri pentru jocul Simona Halep – Qinwen Zheng

Victoria Simonei Halep în faţa chinezoaicei este cotată identic meciului din sferturi, câştigat atât de greu în faţa Viktorijei Golubic. Adică, între 1,23 şi 1,25 la victorie, între 4,30-4,35 pentru o surpriză provocată de jucătoarea ajunsă aici din calificări. Un set luat de Zheng este mult peste cota victoriei Simonei: 1,90.

Cele două sportive nu s-au mai întâlnit niciodată până acum, Simona având însă alte ciocniri cu jucătoarea cu cea mai mare populaţie din lume: Zhang Shuai, Wang Qiang, Zheng Saisai şi rezultatele au fost în marea lor majoritate sportivei noastre. Toată lumea aşteaptă victoria şi calificarea într-o finală unde va întâlni fie pe Naomi Osaka, princiala favorită fie pe Veronika Kudermetova, favorita nr. 3, Halep fiind nr.2.

ADVERTISEMENT