Sport

Simona Halep, răsturnare de situație! Unde va juca din nou tenis în 2022: ”Este o onoare”

Simona Halep și-a anunțat revenirea pe teren chiar în acest an. Marea campioană a confirmat participarea la următorul turneu.
29.09.2022 | 15:38
Simona Halep rasturnare de situatie Unde va juca din nou tenis in 2022 Este o onoare
Simona Halep a confirmat participarea la primul turneu după operația de rinoplastie pe care a suferit-o luna aceasta
ADVERTISEMENT

Simona Halep este nerăbdătoare să joace și o va face încă din acest an, deși în urmă cu două săptămâni anunțase că nu va mai participa la nicio competiție în 2022.

Simona Halep va juca în Africa de Sud

Fostul lider mondial și-a rezolvat problemele de respirație care i-au dat atâtea bătăi de cap în ultimele luni și a anunțat că este pregătită să revină pe teren, mai repede decât preconiza.

ADVERTISEMENT

Organizatorii turneului demonstrativ de la Johannesburg, din Africa de Sud, au confirmat că sportiva din România va evolua la evenimentul caritabil din perioada 3-4 decembrie.

Simona a fost invitată să se alăture luptei împotriva violenței bazate pe gen, iar marea campioană a răspuns pozitiv. Și anul trecut românca se afla pe lista sportivilor invitați, însă a declinat oferta în ultimul moment de teama de a nu se infecta cu virusul Omicron.

ADVERTISEMENT

”Ca jucătoare de tenis, am avut multe surse de inspirație și întotdeauna îmi doresc să ajung la un nivel înalt, așa că este o onoare să încurajez oamenii să facă acest lucru prin intermediul acestui eveniment, conștientizând în același timp problemele violenței bazate pe gen”, a transmis Simona.

Turneul caritabil va fi găzduit de Wanderers Stadium din Johannesburg, iar alături de Simona Halep pe teren va evolua și multipla câștigătoare de turnee de Grand Slam, Martina Hingis.

ADVERTISEMENT

An dificil pentru Simona Halep

2022 a fost un an cu de toate pentru marea campioană. A obținut 39 de victorii în cele 50 de partide disputate, și a cucerit două trofee, la Melbourne și la Toronto.

Toamna, însă, a găsit-o într-o formă sportivă în scădere. Românca s-a confruntat cu numeroase probleme medicale, cea mai acută fiind cea respiratorie. În consecință, Simona a decis să se opereze la nas pentru a fi la capacitate maximă pentru viitorul sezon.

ADVERTISEMENT

După participarea la Johannesburg, Halep se va întoarce în România, însă spre finalul anului va pleca în Australia pentru a se pregăti pentru primul turneu de Mare Șlem al sezonului Australian Open.

50 de meciuri a jucat Simona Halep în 2022, obținând 39 de victorii

ADVERTISEMENT