Sport

Simona Halep, revenire spectaculoasă în clasamentul WTA. Ce apare pe site-ul Billie Jean King Cup

Simona Halep a fost convocată în echipa României de Billie Jean King Cup pentru meciurile cu Ucraina. A apărut dovada că și-ar fi recuperat punctele în clasament
15.03.2024 | 21:45
Simona Halep revenire spectaculoasa in clasamentul WTA Ce apare pe siteul Billie Jean King Cup
Simona Halep era pe locul 58 WTA în momentul în care a primit sentința la TAS. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Simona Halep va juca din nou pentru România în meciurile de baraj din barajul de calificare în grupa principală programate pe 12, respectiv 13 aprilie în Billie Jean King Cup.

Simona Halep și-a recuperat punctele?! Apare pe locul 58, poziție pe care afla pe 7 august 2023

Simona Halep a fost anunțată oficial că va face parte din echipa României la Billie Jean King Cup. Pe site-ul oficial al competiției, campioana noastră figurează pe locul 58 WTA.

ADVERTISEMENT

Despre acest scenariu a vorbit și George Cosac, președintele Federației Române de Tenis„Eu cred că da. Gândiți-vă că sunt 10 luni în care ar fi putut juca. Cumulat cu tot ce s-a întâmplat, ce presiune și stres continuu a îndurat, că nu se mai judeca odată… Este timp consumat din viață. Cine îi dă timpul ăsta înapoi? 

Cu siguranță va apela la tot felul de derogări, normale și argumentate, astfel încât fie să primească wild carduri, fie să meargă în urmă și să vadă ce clasament acea la acel moment, astfel încât să poată reîncepe de la acel nivel”, a declarat președintele FRT, conform gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Actuala poziție i-ar permite Simonei Halep să participe la Jocurile Olimpice de la Paris. Una dintre condițiile principale este să fie nominalizată între 2023 și 2024 în echipa de Billie Jean King Cup, ceea ce s-a și întâmplat. O altă condiție e ca Halep să intre în primele 56 de jucătoare ale lumii.

Simona Halep a revenit pe locul 58 WTA și și-a recuperat punctele
Simona Halep a revenit pe locul 58 WTA și și-a recuperat punctele conform site-ului oficial al Billie Jean Kings Cup

Simona Halep revine în top 20 WTA? „Sunt convins la dorința și ambițiile ei”

George Cosac preconizează o revenire spectaculoasă a Simonei Halep în circuitul WTA„Dar și dacă nu îi vor reda clasamentul, sunt convins că la dorința și ambițiile ei, în câteva luni va reajunge în top. Sigur, la început are nevoie de wild carduri. Să o iei de jos, cu turnee de 15 sau 20 de mii, ar dura mult să revină sus.

ADVERTISEMENT

Va avea nevoie de wild carduri, pe care cu siguranță le va primi. Simona a fost printre cele mai populare jucătoare, sunt convins că orice organizator de competiție mare ar fi încântat să o aibă la respectivul turneu”.

Cine mai face parte din echipa României la Billie Jean King Cup

Pe lângă Simona Halep, au răspuns chemării Ana Bogdan (locul 65 WTA), Jaqueline Cristian (82 WTA) și Anca Alexia Todoni (227 WTA). Căpitan-nejucător este Horia Tecău.

ADVERTISEMENT