Sport

Simona Halep rupe tăcerea şi dă detalii despre procesul de dopaj: “Sunt foarte dezamăgită de asta!”

Simona Halep a vorbit pentru prima dată despre procesul de dopaj. Jucătoarea de tenis este dezamăgită de faptul că nu a primit până acum un verdict.
26.08.2023 | 19:55
Simona Halep rupe tacerea si da detalii despre procesul de dopaj Sunt foarte dezamagita de asta
Simona Halep, la US Open. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

A trecut un an de zile de când Simona Halep nu a jucat tenis, fiind suspendată provizoriu pentru dopaj cu roxadustat. Fostul lider mondial va ieşi din clasamentul WTA după US Open şi aşteaptă în continuare verdictul.

Simona Halep rupe tăcerea şi dă detalii despre procesul de dopaj: “Apărarea mea a fost foarte bună”

Simona Halep a vorbit în premieră despre audierile de la tribunalul Sports Resolutions. Deşi a fost audiată în finalul lunii iunie şi un verdict se dă în aproximativ 2-3 săptămâni, Halep nu ştie nimic de două luni:

ADVERTISEMENT

“A fost un caz destul de dificil. Acolo, la audieri, echipa mea a fost extraordinară împreună cu toți experții pe care i-am avut. Avocații, de asemenea, a fost și Bogdan Stoica, avocatul din România, împreună cu Howard (n.r. Jacobs) din America.

Au fost puternici și apărarea mea a fost foarte bună. Adevărul, întotdeauna este mai ușor când spui adevărul și am simțit că totul o să fie bine.

ADVERTISEMENT

“Până la final de august nu o să am nicio decizie. Sunt foarte dezamăgită de acest lucru”

Mă așteptam să primesc decizia mult mai repede. Din câte știu eu în regulament sunt trei săptămâni. Deja se fac două luni și nu am primit absolut nicio știre despre decizie.

M-am antrenat din greu, am și postat pe rețelele media pentru că am vrut să împărtășesc cu fanii mei treaba aceasta, că sunt motivată și că-mi doresc să revin pe teren cât mai repede.

ADVERTISEMENT

Am primit o veste de la avocatul meu că până la final de august nu o să am nicio decizie. Sunt foarte dezamăgită de acest lucru. Este aproape imposibil să stai să aștepți atât de mult pentru o decizie, dar așa cum am spus nu am ce să fac prea multe și va trebui să aștept”, a declarat Simona Halep conform eurosport.ro.

Simona Halep, un an fără tenis!

Turneul de la US Open începe luni, 28 august. Simona Halep a jucat ultimul meci chiar la turneul de la Flushing Meadows, pe data de 29 august 2022 împotriva Dariei Snigur din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Românca a pierdut surprinzător în turul inaugural. La finalul lunii octombrie, Simona Halep a fost suspendată provizoriu după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat, iar de atunci nu a primit niciun verdict.

ADVERTISEMENT