Sport

Simona Halep nu va participa la WTA Sydney! Antrenorul fostului lider mondial explică motivul retragerii

Răsturnare de situație pentru Simona Halep. După Melbourne Summer Set 1, acolo unde a ajuns până în finală, românca urma să joace la Sydney înainte de Australian Open, dar s-a retras de pe tabloul principal.
08.01.2022 | 13:28
Simona Halep nu va participa la WTA Sydney Antrenorul fostului lider mondial explica motivul retragerii
Simona Halep nu va participa la WTA Sydney! Ce româncă îi ia locul pe tabloul principal. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT
08-01-2022
11:27

Daniel Dobre a explicat de ce s-a retras Simona Halep de la WTA Sydney

Daniel Dobre, unul membrii staff-ului tehnic al Simonei Halep, a dezvăluit adevăratul motiv pentru care jucătoarea din Constanța a optat să se retragă de la Sydney. Halep consideră suficient turneul de la Melbourne și vrea să folosească săptămâna viitoare drept pregătire pentru Australian Open.

„Nu cred că e o măsură de precauție. Principalul obiectiv al acestor turnee dinainte de Australian Open este să aduni meciuri. A jucat cinci meciuri acum.

Simona nu a jucat des în săptămâna dinainte de Grand Slam. Pe undeva, este o decizie înțeleaptă, se va antrena în continuare aici, la Melbourne”, a spus Daniel Dobre, la emisiunea Așii Tenisului, de la Digi Sport.

A doua săptămână a sezonului din circuitul WTA nu o va avea la start pe Simona Halep. Deși anunțase că va participa la WTA Sydney, finalista de la Melbourne Summer Set 1 nu se regăsește pe tabolul principal.

Simona Halep s-a retras de la WTA Sydney! Jaqueline Cristian o înlocuiește

În locul jucătoarei din Constanța, pe tabolul turneului de categorie WTA, apare o altă româncă. Este vorba despre Jaqueline Cristian, locul 71 WTA.

ADVERTISEMENT

În primul tur, bucureșteanca în vârstă de 23 de ani o va înfrunta pe Priscilla Hon, o australiancă care beneficiază de un wild-card și care e pe locul 263 în ierarhia mondială.

Din fericire, Simona Halep este momentan aptă pentru finala de la Summer Set 1, acolo unde se va lupta pentru trofeu cu Veronika Kudermetova, care s-a calificat fără să mai joace. Adversara ei era Naomi Osaka, dar japoneza a abandonat.

ADVERTISEMENT

Foarte probabil, constănțeanca a spus pas turneului WTA Sydney pentru a se menaja și a nu risca o accidentare, chiar înainte de primul Grand Slam al anului. Australian Open are loc între 17 și 30 ianuarie.

Simona Halep e în căutarea primului ei trofeu după mai bine de un an. Românca nu s-a mai impus din septembrie 2020, atunci când a câștigat turneul de la Roma. Halep abia așteaptă finala, dovadă și mesajul postat după succesul cu Qinwen Zheng.

ADVERTISEMENT

„E atât de bine să simți din nou acel sentiment de finală”, a scris Halep, pe Twitter.

Va fi a treia confruntare din istorei dintre Simona Halep și Veronika Kudermetova. În primele două dispute, românca a avut de fiecare dată câștig de cauză.

Meciurile au avut ambele loc în 2021, iar Halep s-a impus de fiecare dată în două seturi, 6-1, 6-3 la Australian Open și 6-1, 7-6 (4) la Moscova.

ADVERTISEMENT

Emma Răducanu, atracția principală de la Syndey

Cum Simona Halep nu mai apare pe tabloul principal de la Sydney, atracția principală a devenit britanica Emma Răducanu. Campioana de la US Open este de altfel și protagnosita celui mai tare meci din runda inaugurală.

Emma Răducanu o va întâlni pe Iga Swiatek și Emma Răducanu, în primul ei meci al sezonului, având în vedere că s-a retras de la Melbourne, din cauza infectării cu COVID-19.

ADVERTISEMENT