Sporturi

Simona Halep – Saisai Zheng 6-0, 6-4 în turul 2 la WTA Madrid. Simona obține calificarea! Din nou ceva probleme în setul doi. Prima reacție a româncei

02.05.2021 | 18:40
Simona Halep  Saisai Zheng 60 64 in turul 2 la WTA Madrid Simona obtine calificarea Din nou ceva probleme in setul doi Prima reactie a romancei
ADVERTISEMENT

Simona Halep s-a calificat fără emoții în turul 3 la Madrid, după ce a trecut de Saisai Zheng, scor 6-0, 6-4. Jucătoarea din România o va înfrunta în runda următoarea pe învingătoarea dintre Elise Mertens și Elena Rybakina, partidă programată tot azi.

Prima reacţie a Simonei Halep după calificarea în turul 3 de la WTA Madrid

UPDATE, 2 mai, ora 18:43 / Simona Halep a oferit o primă declarație după finalul partidei cu Saisai Zheng: “Am jucat foarte bine în primul set. A fost cam la fel ca în turul 1, dar mă bucur că am câștigat. Simt că joc aici ca acasă, am mulți prieteni și persoane dragi aici, alături de mine”.

ADVERTISEMENT

Simona Halep se califică în turul 3, după un prim set perfect și ceva probleme în manșa secundă

6-4. Simona are un moment de furie, dar apoi face break și obține calificarea în turul 3.

5-4. Zheng își face serviciul. Simona are probleme din nou în finalul setului doi, la fel cum s-a întâmplat și cu Sorribes Tormo.

5-3. Zheng își face serviciul și rămâne în meci.

5-2. Simona își face serviciul și e la un game de turul 3.

4-2. Simona face break la zero.

3-2. Zheng face break.

3-1. Zheng își face serviciul și pune primul game pe tabelă.

3-0. Simona salvează a cincea minge de break din acest meci. Și își face din nou serviciul.

2-0. Halep face din nou break.

1-0. Game la zero pentru Halep.

Simona Halep – Saisai Zheng 6-0 în primul set. Prestație fără cusur a jucătoarei din România

6-0. Break Halep și primul set se încheie.

5-0. Simona mai salvează o minge de break.

4-0. Un nou break reușit de Halep.

3-0. Simona își face serviciul.

2-0. Simona Halep face break cu prima ocazie.

1-0. Simona Halep își face serviciul după ce salvează trei mingi de break.

În primul tur, Halep a învins-o pe reprezentanta gazdelor, Sara Sorribes Tormo cu scorul de 2-0, însă a avut o evoluţie diferită pe parcursul celor două părţi ale jocului. Prima a rezolvat-o ca un uragan, set la zero, în a doua părea că la fel situaţia e sub control, însă a avut o cădere inexplicabilă şi în final a câştigat greu, cu 7-5.

ADVERTISEMENT

Jucătoarea din China, locul 57 în clasamentul WTA, a trecut în primul tur de poloneza Magda Linette în trei seturi. L-a câştigat pe primul, l-a cedat pe următorul şi a pus lucrurile la punct în decisiv cu un convingător 6-3.

Simona Halep – Saisai Zheng Live stream Digi Sport 2

Confruntarea Simona Halep – Saisai  Zheng  se dispută duminică, 2 mai de la ora 17:30 în turul al 2-lea al Mastersului feminin de la Madrid, unul dintre cele mai puternice turnee pe zgură alături de Roma, în afara Grand Slam-ului de la Roland Garros. Jocul va putea fi urmărit în exclusivitate în România pe canalul Digi Sport 2 dar şi dacă intraţi pe site-ul FANATIK.RO în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Madrid, Halep a declarat că se simte ca acasă. Este şi normal, pentru că a câştigat competiţia patronată de Ion Ţiriac în două rânduri, 2016 şi 2017 şi a pierdut finalele din 2014, la Maria Şarapova, şi 2019, cu olandeza Kiki Bertens, aceasta fiind şi ultima ediţie care a avut loc, pentru că în 2020 coronavirusul a anulat turneul de la Madrid.

Simona trebuie să ajungă din nou în finală

Românca se află la al doilea turneu pe zgură la care participă, după ce săptămâna trecută a ajuns până în semifinale la Stuttgart fără a pierde un set până în penultimul act, însă bielorusa Aryna Sabalenka nu i-a lăsat nici o şansă în vreunul din seturi în semifinale.

ADVERTISEMENT

Simona a venit hotărâtâ la Madrid să ajungă cât mai departe în competiţie, mai ales că riscă foarte mult să cadă pe locul 5 dacă nu va reuşi să joace din noua finala, pentru că are de apărat o zestre de 650 de puncte făcută ca urmare a faptului că în 2019 a ajuns în ultimul act al turneului.

Halep nu a pierdut nici un set în faţa chinezoaicei

La prima vedere, calificarea în turul al 3-lea nu ar trebui să reprezinte o problemă, pentru că adversara ei din acest joc, chinezoiaca Saisai Zheng, nu a reuşit încă să îi ia vreun set în întâlnirile directe, la care scorul este de 2-0 pentru Halep, victorii pe hard la Shenzen şi pe iarbă la Wimbledon.

Pentru casele de pariuri acesta este un joc de antrenament pentru Simona Halep, cota la victorie fiind extrem de mică şi variind, în funcţie de agenţii, între 1.05 şi 1,10. Ca să reuşească o mare surpriză Saisai Zheng a fost creditată cu un astronomic 9,50 iar un set luat de ea face nu mai puţin de 2,80.

ADVERTISEMENT