Sport

Simona Halep, trădată și de autoritățile din Constanța? „S-au urcat cu picioarele pe trofeele ei!”

Simona Halep pare că este abandonată de autorități după prelungirea suspendării. Dezvăluiri din orașul natal Constanța.
10.06.2023 | 16:10
Simona Halep tradata si de autoritatile din Constanta Sau urcat cu picioarele pe trofeele ei
Simona Halep așteaptă să fie audiată de mai bine de 8 luni. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Simona Halep așteaptă de mai bine de opt luni să fie audiată, iar din ce în ce mai multă voci vorbesc despre un complot împotriva fostului număr unu mondial. Autoritățile din Constanța s-au distanțat de asemenea de sportiva care era mândria orașului și cetățean de onoare.

Simona Halep, uitată și de autoritățile din Constanța?! Strigătul unei jurnaliste: „Politicienii au uitat-o!”

Publicația Ziuaconstanta.ro susține că autoritățile locale i-au întors spatele Simonei Halep, deși nu în urmă cu mult timp se foloseau de numele dublei câștigătoare de Grand Slam la Roland Garros și Wimbledon.

ADVERTISEMENT

Jurnalista Lavinia Săndescu-Siclitaru a publicat un editorial în care spune că acestea s-au folosit de imaginea Simonei Halep și au făcut campanie atunci când au numit-o cetățean de onoare al orașului Constanța.

„În 2014, Simona Halep, pe atunci ocupanta locului 5 în clasamentul jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), a fost desemnată cetăţean de onoare al municipiului, respectiv judeţului Constanţa. Au urmat 8 ani de muncă și o ascensiune fulminantă pentru #Simona.

ADVERTISEMENT

Pe fiecare trofeu câștigat cu multă muncă s-au urcat cu picioarele, așa cum se întâmplă de obicei, în disperare de a-și face imagine potentații zilei și politicieni din toate partidele. A urmat anul 2022, anul suspendării”, a fost acuza dură a ziaristei.

Simona Halep, singură în bătaia puștii: „Doar cu sprijinul familiei, avocaților”

Ziarista este de părere că Simona Halep poartă singură acest război cu ITIA și ITF„Halep n-a mai jucat din luna august 2022, când a fost învinsă de Daria Snigur în primul tur de la US Open 2022. Ea a încheia anul trecut cu două titluri cucerite, la Melbourne Summer Set 1 și Toronto.

ADVERTISEMENT

De atunci se luptă pentru a-și demonstra nevinovăția, doar cu sprijinul familiei, avocaților și a fanilor autentici. Politicienii au uitat-o”.

Lavinia Săndescu-Siclitaru face un apel public către autorități să ia atitudine în această problemă care a devenit una națională: „Am așteptat o reacție a conducătorilor sportului constănțean, reprezentanților administrației locale, județene, consilieri sau parlamentari, aceia care atunci când #Simona era pe val, umpleau wall-urile cu fotografiile ei. Reacțiile sunt spre zero”.

ADVERTISEMENT

„Șansele ca situația Simonei Halep să devină măcar o preocupare de patriotism local, de ce nu, național, par nule!”

Iar acuzele la adresa Primăriei și Consiliului Județean au continuat: „Lipsa de empatie este evidentă, sacii-n căruță sunt la mare preț la Constanța. Și dacă așa-zisa rotativă guvernamentală a fost amânată în ultimul moment, vezi, Doamne!… pentru a înnăbuși onorabil greva profesorilor, șansele ca situația Simonei Halep să devină măcar o preocupare de patriotism local, de ce nu, național, par nule! Pentru că nu-i nimeni la fileu!”, și-a încheiat jurnalista discursul.

Simona Halep urmează să fie audiată la Londra pe data de 24 iunie la Tribunalul Internațional Anti-doping, când vor fi judecate ambele acuzații aduse fostului număr unu mondial.

ADVERTISEMENT