Sport

Simone Inzaghi face pace cu fanii lui Lazio după ce a semnat cu Inter. ”Împreună am scris istorie”

Simone Inzaghi s-a despărțit de Lazio după cinci sezoane. A semnat cu Inter Milano și a stârnit o veritabilă furtună printre fanii de pe Stadio Olimpico.
16.06.2021 | 19:59
Simone Inzaghi s-a despărțit de Lazio după cinci sezoane. A semnat cu Inter Milano și a stârnit o veritabilă furtună printre fanii de pe Stadio Olimpico.
ADVERTISEMENT

Simone Inzaghi nu și-a prelungit contractul cu Lazio, deși conducerea clubului roman a încercat să-l convingă pe tehnician să semneze un nou angajament.

Inzaghi a ales oferta celor de la Inter Milano, campioana en-titre a Italiei și a declanșat furia fanilor de pe Stadio Olimpico.

ADVERTISEMENT

Scrisoare de adio de la Simone Inzaghi pentru suporterii laziali

Noul antrenor al campioanei Inter Milano știe mai bine ca oricine ce înseamnă să o trădezi pe Lazio. Ca jucător, Inzaghi a cucerit un titlu de campion alături de biancocelesti, în 2000, trei Cupe și două Supercupe ale Italiei și o Supercupă a Europei.

La Lazio și-a început și cariera de antrenor, în 2010 când a preluat o grupă de juniori. În total, Simone Inzaghi a adunat 11 ani ca oficial al lui Lazio Roma. Ca să mai îndulcească ”trădarea”, după ce a semnat cu Inter, Inzaghi le-a transmis fanilor lui Lazio o ultimă scrisoare.

ADVERTISEMENT

”Dragi fani ai lui Lazio. Aveam doar 23 de ani când am ajuns la Roma. Eram doar un puști cu visuri și ambiții, care își dorea să devină un fotbalist faimos. Lazio mi-a oferit o oportunitate uimitoare de a-mi atinge țelurile. Niciodată nu mi-am imaginat că această echipă va deveni casa și familia mea. 

Este o realitate. Am devenit bărbat alături de voi, trăind niște ani senzaționali. Nu voi uita niciodată bucuriile și lacrimile stârnse aici. Victoriile și înfrângerile care mi-au provocat nopți nedormite. Voi lua pentru totdeauna aceste lucruri cu mine. 

ADVERTISEMENT

De asta nu a fost ușor să merg înainte. Nu e ceva ce poți face într-un minut sau o săptămână. Îmi va lua timp să înțeleg și să aprofundez emoțiile unei schimbări atât de radicale. Nu am probleme în a recunoaște că plecarea de la Lazio a fost una dintre cele mai dificile alegeri pe care le-am făcut în carieră. Nici măcar nu am avut puterea să îmi strâng lucrurile din vestiarul de la Formello. 

Nu vreau să discut despre motivele care m-au împins să iau o asemenea decizie. Toți cei implicați puteau să facă mai multe, dar nu vreau să creez controverse. Niciodată nu am fost genul care să le provoace. 

ADVERTISEMENT

Niciodată nu aș fi ajuns să-mi îndeplinesc visul de a antrena una dintre echipele mele favorite fără sprijinul președintelului Claudio Lotito și al directorului sportiv Igli Tare. 

”Nu-mi pasă dacă voi fi huiduit. Accept orice”

În același timp, sunt un profesionist care-și iubește locul de muncă, iar determinarea și ambiția mea mă duc acum departe de Roma. Nu pot nega că sunt total concentrat pe noua mea aventură de la Inter.

Dar voi, fani, prieteni și colegi, îmi veți lipsi și vreau să știți acest lucru. Nu sunt un om care să folosească o multitudine de cuvinte, dar vreau să fac o excepție acum, mai ales că, pe măsură ce zilele trec, gândurile îmi vin din ce în ce mai mult din adâncul inimii. Am dat tot ce am putut. Chiar în detrimentul familiei, sănătății și corzilor mele vocale. Credeți-mă, primul lucru pe care îl voi face după stabilirea țintarului va fi să verific data în care voi reveni pe Olimpico. 

Și vă spun încă de acum, voi veni la ’Curva Nord’ să vă spun la revedere. Nu-mi pasă dacă voi fi huiduit sau aplaudat. Accept orice. Dar voi fi acolo. Îi urez toate cele bune lui Mister Sarri, un antrenor grozav, care va face lucruri bune la Lazio și care va găsi un grup extraordinar căruia nu am cum să-i mulțumesc suficient. 

Sunt mulți oameni în spatele ușilor închise la Formello. Unii dintre ei nu sunt cunoscuți, dar sunt importanți pentru toată lumea. Ei m-au acompaniat pe durata acestei călătorii. Nu voi uita niciodată lacrimile voastre, întotdeauna veți avea un loc special în inima mea! 

Întotdeauna voi considera Lazio casa mea și, pentru voi, voi fi doar Simone! A fost un privilegiu și o onoare. Împreună, am scris istorie! Vă iubesc și veți fi pentru totdeauna parte din mine”, le-a transmis Simone Inzaghi fanilor de pe Olimpico.

Ștefan Radu este dorit de Inzaghi la Inter

Ca și cum ”trădarea” antrenorului nu ar fi fost suficient pentru pătimașii suporteri ai lui Lazio, presa din Peninsulă scrie deja de ceva vreme că Ștefan Radu este cerut cu insistență de Simone Inzaghi, la Inter.

Deși i-a propus prelungirea contractului cu încă un an, Ștefan Radu, unul dintre cei mai importanți jucători ai lui Lazio din ultimii ani, este tot mai tentat să-l urmeze pe Simone Inzaghi la Inter. Mai mult, presa din Italia scrie că la insistențele lui Inzaghi, Inter Milano ar fi demarat deja negocierile pentru Ștefan Radu.

Acesta este văzut de echipa campioană nu doar ca rezerva ideală a lui Alessandro Bastoni (22 de ani) într-un modul cu trei apărători, ci și ca un lider al vestiarului.

Transferat în 2008, de la Dinamo, fundașul român a cucerit șase trofee pe plan intern (n.r. trei cupe, respectiv trei Supercupe) și a reușit să-l depășească pe Giuseppe Favalli, devenind astfel jucătorul cu cele mai multe meciuri disputate în tricoul echipei din Capitala Italiei.

ADVERTISEMENT