Life

Lucruri pe care nu le știi despre Singur Acasă 2 – Pierdut în New York

Singur Acasă 2 - Pierdut în New York este difuzat, astăzi, la Antena 1, de la ora 20.00. Fanatik îți prezintă lucrurile mai puțin știute despre celebrul film de Crăciun
11.12.2021 | 00:00
Lucruri pe care nu le stii despre Singur Acasa 2  Pierdut in New York
Tot ce nu știai despre ”Singur Acasă 2 - Pierdut în New York”. Sursă foto: Instagram. Montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După prima partea a filmului ”Singur Acasă”, care a devenit rapid cea mai urmărită peliculă de Crăciun, a apărut și continuarea. Astfel, pe 15 noiembrie 1992 s-a lansat ”Singur Acasă 2 – Pierdut în New York”. De atunci și până în zilele noastre, an de an, în perioada sărbătorilor de iarnă, se difuzează fiecare parte a seriei ”Singur Acasă”.

Astăzi, vă prezentăm lucrurile mai puțin știute din a doua parte a filmului ”Singur Acasă”. Iată care sunt detaliite care, deși se văd pe micul ecran, ori nu sunt ceea ce par, ori ascund mici ”secrete”.

ADVERTISEMENT

Echipa s-a reunit pentru Singur Acasă 2 – Pierdut în New York, cu o singură excepție

După prima parte a filmului, echipa din spatele succesului colosal s-a reunit pentru a da naștere continuării ”Singur Acasă”. John Hughes a fost cel care a scris întregul scenariu al celor două părți, iar Chris Columbus – actor, producător, scenarist și regizor – este cel  care a regizat cele două pelicule.

De asemenea, pe lângă cei din spatele camerelor și cei de pe micul ecran s-au reunit pentru a doua parte a filmului. Întreaga familie a celebrului Kevin a apărut și în ”Singur Acasă 2 – Pierdut în New York”. Excepție a făcut cea care a interpretat rolul surorii mai mari a personajului principal, Angela Goethals. În a doua parte a filmului, Linnie a fost jucată de o altă actriță, Maureen Elisabeth Shay.

ADVERTISEMENT

Macaulay Culkin, cel mai bine plătit copil-actor

Așa cum era de așteptat, la fel ca în prima parte a filmului, rolul principal a fost interpretat tot de Macaulay Culkin. Diferența a fost doar în renumerația pe care tânărul actor de la acea vreme a primit-o. Dacă pentru primul lor, ”Kevin” a fost plătit cu suma de 110.000 de dolari, pentru a doua apariție i s-a oferit numai puțin de 4,5 milioane de dolari plus cinci procente din încasările filmului, devenind astfel cel mai bine plătit copil-actor ai anilor ’90.

Cariera femeii cu porumbei

Un alt lucru pe care puțini îl cunosc este legat de cea care i-a dat viață ”Femeii cu porumbei”. Brenda Fricker a avut în ”Singur Acasă 2” un rol mic, fiind o personaj foarte tăcut. Însă, puțini sunt cei care știu că actrița de peste hotare are, de fapt, o carieră strălucitoare.

ADVERTISEMENT

Ea a fost desemnată ca fiind cel mai bun actor irlandez, a luat Oscarul în 1990, pentru cea mai bună actriță în rol secundar, în 1996 a primit ”Premiul Genie”, pentru cea mai bună actriță în rol principal, iar în 2015 a luat ”Premiul Canadian Screen”, pentru cel mai bun guest star într-un serial de dramă.

Tot legat de personajul ”Femeii cu porumbei” mai există un mic secret. Dacă în filmul care a făcut înconjurul lumii numele acesteia nu apare, în realitate, deși a fost scoasă acea scenă în cele din urmă, s-a filmat un moment în care un ofițer de poliție i se adresează cu ”Annie”.  

ADVERTISEMENT

Detalii din Singur Acasă 2 – Pierdut în New York care nu există în realitate

De asemenea, conform yardbarker.com, un alt detaliu ține de echipa hotelului Plaza din New York. În realitate, cei care lucrează în acel loc nu au pe uniforma de serviciu scris numele lor, ci doar funcția pe care o ocupă. În film însă, Tim Curry, Rob Schneider și Dana Ivey sunt cunoscuți sub numele de Hector, Cedric și Hester Stone.

De altfel, o altă parte din scenariu care în realitate nu există este show-ul ”Celebrity Ding-Dang-Dong”. Deși show-ul nu a fost unul adevărat, personalitățile pe care le vedem în film sunt foarte cunoscute, precum: Bob Eubanks, Rip Taylor, Jaye P. Morgan și Jimmie Walker.

Donald Trump, actor în partea a doua a filmului Singur Acasă 2

O altă parte interesantă a scenariului este faptul că, la un moment, în timpul filmărilor din hotelul Plaza apare chiar Donald Trump, cel care la acea vreme și deținea clădirea și care, contra unui sume de bani și a unei apariții în film, a fost de acord cu filmarea în interiorul hotelului.

Apariție pe care inițial regizorul a vrut să o taie din scenariul filmului, însă care a făcut publicul să reacționeze într-un mod surprizător plăcut. Tocmai de aceea, Colums a decis să păstreze în ”Singur Acasă 2” și partea cu fostul președinte.

Deși a părut real, de fapt, magazinul de jucării din ”Singur Acasă 2” nu există, însă a fost inspirat dintr-un loc asemănător din Manhattan. Dar chiar și așa, după filmarea scenei, toți copiii de la cadru au plecat acasă cu jucăria preferată.

S-a investit mult și în zadar în zăpada artificială

O altă parte interesantă, neștiută de fanii seriei, este faptul că acțiunea din”Singur Acasă 2” a fost filmată în mare proporție în New York, însă, la dorința scenaristului, multe scene au fost trase și în Winnetka, o suburbie a orașului Chicago, unde Hughes a filmat și “Ferris Bueller,” “Sixteen Candles, “Planes, Trains, Automobiles”.

Un alt aspect important sunt și sumele de bani investite în a doua parte a fimului. Pentru că filmul este unul de iarnă, scenariștii aveau nevoie să aducă în fața fanilor un cadru de poveste, doar că în New York lipsea cu desăvârșirea zăpadă. Astfel că o sumă colosală de bani s-a investit în zapăda artificială la care s-a renunțat chiar în ziua filmării. Și asta pentru că, înainte cu o noapte, tot orașul a fost acoperit de un strat consistent de zăpadă naturală.

967 de dolari pentru desertul pe care Kevin l-a savurat în hotelul Plaza

Conform producției, mulți bani s-au risipit și pe mâncarea lui Kevin din film. Pentru desertul pompos pe care micul actor îl savurează în hotelul Plaza, producția a dat nu mai puțin de 967 de dolari. În schimbul acestei sume de bani s-a primit, așa cum se vede și în scenele filmului, multă ciocolată, înghețată, fructe învelite în ciocolată și produse de patiserie.

De menționat este și faptul că în scena când cei doi hoți, Joe Pesci and Daniel Stern, au fost acoperiți de păsări chiar s-au folosit porumbei adevărați, motiv pentru care celebritățile au fost acoperite de mâncare pentru păsări, lucru total neplăcut. Și mai mult decât atât, în timpul scenei, unul dintre cei 300 de porumbei din film i-a intrat în gură lui Stern.

4 coloane sonore pentru Singur Acasă 2 – Pierdut în New York

De menționat este și faptul că pentru seria ”Singur Acasă” s-au realizat patru coloane sonore. Prima a fost compusă de John Williams, apoi, în 1997, a apărut un colaj cu piese de Crăciun ce s-au auzit în timpul filmului, iar, în 2002, la celebrarea a zece ani de la debutul seriei, au fost lansate două CD-uri cu piesele celor patru coloane sonore.

În urma succesului de care s-au bucurat cele două părți a apărut și un joc video cu Kevin, dar care însă nu a avut o primire la fel de călduroasă. De asemenea, și jucăria actorului princial a ”prins viață”. După ce mulți copii de la acea vreme care au văzut filmul și-au dorit-o, Tiger Electronics a scos-o pe piață, spre marea bucurie a micuților.

Încasările nu le-au depășit pe cele ale primei părți

Un alt aspect pe care nu mulți îl cunosc este legat de partea financiară. În timp ce ”Singur Acasă” a acumulat venituri de 476 de milioane de dolari, ”Singur Acasă 2 – Pierdut în New York”,  se laudă cu un total de 359 de milioane de dolari după debut.

De asemenea, important este și faptul că, deși s-a vrut să se filmeze în acelați timp și a doua și a treia parte, în realitate acest lucru nu s-a întâmplat. Astfel că, atunci când a venit momentul filmării, Macaulay Culkin era deja adolescent, fapt pentru care în a treia parte a peliculei rolul principal i-a revenit lui Alex David Linz.

Când e Singur Acasă 2, la Antena 1

Pentru prima dată în ultimii 20 de ani, seria „Singur acasă” se difuzează pe Antena 1. Prima parte a putut fi urmărită, deja, pe 4 decembrie.

Sâmbătă, pe 11 decembrie, ingeniosul Kevin revine cu nouă aventură, în Singur Acasă 2, de data aceasta în New York. Următoarea parte a trilogiei „Singur acasă” va putea fi urmărită pe 18 decembrie, tot pe Antena 1, începând cu ora 20:00.

ADVERTISEMENT