Life

Singura băutură alcoolică eficientă pentru creierul nostru. Medicul Vlad Ciurea ne recomandă să o consumăm, însă nu în exces

Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit care este singura băutură alcoolică care ajută la buna funcționare a creierului. Puțini știu despre ce e vorba.
31.12.2023 | 10:21
Singura bautura alcoolica eficienta pentru creierul nostru Medicul Vlad Ciurea ne recomanda sa o consumam insa nu in exces
Vlad Ciurea a spus care este singura băutură benefică pentru creier. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Este cunoscut faptul că alcoolul nu face bine creierului, dar medicul Vlad Ciurea a dezvăluit recent care este, de fapt, băutura care are efecte pozitive. Atenție, însă, nu trebuie consumată în exces.

Singura băutură alcoolică care face bine creierului, conform medicului Vlad Ciurea

Medicul Vlad Ciurea a venit cu numeroase sfaturi pentru români de-a lungul timpului. A spus care sunt pașii pentru un somn odihnitor, dar și cât de periculoase sunt alimentele adorate de multe persoane. 

ADVERTISEMENT

Acum, specialistul a dezvăluit care este singura băutură alcoolică ce poate fi benefică pentru creier. Este vorba despre vinul roșu. Însă este indicat ca acesta să fie cât mai închis la culoare și din struguri românești.

„Ajung aici la un lucru foarte interesant: bem sau nu bem… Da, creierului îi place puțin vin roșu, desface vasele cerebrale, pofta de viață, previne accidentul vascular cerebral și cardiac. Acesta este vinul roșu”, a declarat neurochirurgul, conform Antena 3 CNN. 

ADVERTISEMENT

Beneficiile oferite de vinul roșu sunt datorate unei substanțe din compoziție, Resveratrol. Aceasta ajută la consolidarea funcției celulei nervoase. Ba mai mult de atât, contribuie și la buna funcționare a retinei.

„Vinul roșu are și o substanță care se numește Resveratrol și acest Resveratrol îmbunătățește calitatea vieții și calitatea funcției celulei nervoase. Resveratrolul se găsește și în acel strugure pe care îl aveam în copilărie.

ADVERTISEMENT

Și se numește Hamburg. Acel strugure închis la culoare, care este vestit pentru acest lucru. Deci căutați strugurii românești care erau atât de buni pentru dezvoltarea celulei nervoase.

Am avut informații chiar de la profesorii de oftalmologie că îmbunătățește și activitatea retinei. Vasele retiniene pe bază de Resveratrol să văd mult mai bine. Este foarte interesant fenomenul”, a declarat Vlad Ciurea.

ADVERTISEMENT

Atenție la excese!

Totuși, medicul avertizează că băutura alcoolică are aceste avantaje numai atunci când este consumată cu măsură. În caz contrar, poate deteriora drastic creierul și duce la probleme de sănătate.

 „Din creierele pe care le-am operat și le-am văzut, creierul alcoolicului este cel mai degradat. Este un semn mare de alarmă. Creierul celui care consumă mult alcool se stafidește”, a completat profesorul Vlad Ciurea.

ADVERTISEMENT
Tags: