Life

Singura femeie care l-a scos din minți pe Nicolae Ceaușescu. Liderul PCR i-a dat o palmă în văzul tuturor

Cine este femeia care l-a scos din minți pe Nicolae Ceaușescu. Fostul lider comunist a pălmuit-o de față cu toată lumea.
06.03.2023 | 18:52
Singura femeie care la scos din minti pe Nicolae Ceausescu Liderul PCR ia dat o palma in vazul tuturor
Ce femeie l-a scos din minți pe Nicolae Ceaușescu. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Nicolae Ceaușescu a fost scos din minți de o femeie din familia sa. Dictatorul și-a pierdut cumpătul și a pălmuit-o pe aceasta în văzul tuturor. Este vorba despre nepoata fostului lider comunist.

Singura femeie care l-a enervat pe Nicolae Ceaușescu. A fost pălmuită de liderul PCR

Mihaela Ceaușescu, nepoata fostului dictator, a povestit, în cadrul unui interviu, cum a reușit să-l enerveze pe liderul PCR, în urma unui scandal care ar fi putut pune într-o lumină nefavorabilă întreaga familie.

ADVERTISEMENT

Subiectul scandalului a fost prima căsnicie a nepoatei dictatorului, care a fost o greșeală din tinerețe. Aceasta a vrut să-i demonstreze tatălui ei că poate face ce vrea, motiv pentru care s-a căsătorit cu un bărbat cu care ieșise doar de câteva ori și pe care părinții ei nu-l plăceau. Din păcate, căsnicia cu fostul soț nu a fost deloc una liniștită.

“Căsătoria în sine a fost o luptă între mine și tatăl meu, care e mai tare. Și eu am vrut să-i demonstrez că sunt mai tare și că fac ce vreau eu. Eu cu primul meu soț, înainte de prima căsătorie, ne-am văzut de 4-5 ori, era coleg de facultate(…)

ADVERTISEMENT

La a treia întâlnire, m-a chemat tata și mi-a spus: ‘Cu băiatul ăsta termini că nu ne place de el.» (…) Și atunci am zis că mă mărit, mi s-a părut mie că asta ar fi singura posibilitate să-l salvez.

După ce m-am măritat, mi-am dat seama: Doamne, ce am făcut? Nu ne înțelegeam. M-am trezit și la cămin la Grozăvești, cu o valijoară mică. Și revolta a fost a lui: ‘M-am însurat cu nepoata lui Ceaușescu ca să mă mut dintr-un cămin într-un alt cămin?!’

ADVERTISEMENT

Nu ne-am înțeles deloc. Și a fost un calvar. (…) Mamă, ce bătăi am luat… Doamne ferește! Era de o violență cumplită”, a povestit nepoata lui Nicolae Ceaușescu, potrivit evz.ro.

Ce s-a întâmplat când a vrut să divorțeze

Divorțul Mihaelei Ceaușescu de fostul soț a durat cinci ani. Deși făcea toate demersurile necesare pentru a se despărți legal de partenerul de viață, dosarul nepoatei liderului PCR dispărea din instanță.

ADVERTISEMENT

La un moment dat, Nicolae Ceaușescu i-a chemat pe nepoata sa și pe fostul partener și le-a spus că a găsit o soluție. Dictatorul i-a spus acesteia să rămână acasă cu fetele ei, iar soțul ei va primi un apartament, cu condiția să nu divorțeze.

“(…) Îl lua tovarășul Manea de la cabinetul 2. Cu avocatul am avut probleme, pentru că n-a vrut nimeni să mă ia. Până la urmă, m-a luat Paula Iacob, singura care m-a acceptat. (…)

A sunat-o mama și i-a zis că ar putea fi avocată și în Sighetu Marmației. La care ea spune: ‘Doamna Ceaușescu, stau de două săptămâni cu valiza făcută, unde ziceți, acolo plec!’

Era tanti Lenuța, că așa-i ziceam, unchiul Nicolae, Nicu, mama, eu și fostul soț. Și unchiul Nicolae ne-a zis că nu se poate unde s-a ajuns, că să ne potolim și că el a găsit o soluție. Și am zis că eu nu mai stau, nu mai pot, nu mai rezist, îl urăsc.

Și unchiul Nicolae a zis că a găsit soluția ideală: ‘Vă despărțiți, pentru că nu se poate nici așa, am ascultat și eu niște înregistrări… Tu rămâi în casă cu fetele, dumitale o să ți se dea un apartament cu două camere, dar nu divorțați’”, a mai povestit Mihaela Ceaușescu.

Nicolae Ceaușescu i-a spus nepoatei sale că nu se poate să existe o femeie divorțată în familia lor, pentru că acest lucru ar afecta imaginea tuturor membrilor. În acel moment, Mihaela Ceaușescu a răbufnit, iar fostul lider comunist i-a dat o palmă.

“Femeie divorțată nu se poate în familia Ceaușescu pentru că e o mare rușine și vă pătez onoarea. Dar o criminală în familie cum ați vedea? Pentru că la noapte eu îi iau gâtul. E mai bună varianta asta? “Și atunci mi-a tras o palmă. Recunosc, unchi-miu, poc, așa o palmă”, a continuat nepoata fostului lider comunist.

ADVERTISEMENT