Life

Singurele fructe pe care poți să i le dai să mănânce câinelui tău. Lista completă

Singurele fructe pe care i le poți da câinelui tău. Acestea nu îi vor provoca probleme animalului tău de companie. Lista completă.
20.04.2023 | 18:33
Singurele fructe pe care poti sa i le dai sa manance cainelui tau Lista completa
Fructele pe care câinele tău le poate mânca. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Care sunt singurele fructe pe care i le poți da câinelui tău să le mănânce? Stăpânii acestor patrupezi trebuie să fie foarte atenți la dieta acestora și să respecte indicațiile medicilor veterinari.

Singurele fructe pe care poți să-i le dai să mănânce câinelui tău

Deși există câteva fructe pe care câinii le pot mânca, atunci când alegi dieta pentru animalul tău de companie, trebuie să consulți un medic veterinar. Unele animale sunt predispuse la reacții alergice sau intoleranță la anumite produse, așa că nu pot mânca orice.

ADVERTISEMENT

Atunci când îi oferi câinelui tău un produs nou, trebuie să-i dai mai întâi o bucată mică, pentru a verifica cum va reacționa patrupedul la acesta, lucru valabil mai ales atunci când vine vorba de fructe.

Cu toate acestea, chiar dacă aceste fructe sunt permise în dieta câinilor, prima dată trebuie să le oferi cantități mici. Astfel, te vei asigura că animalul tău nu va avea probleme cu ele.

ADVERTISEMENT

Potrivit medicilor veterinari, sunt câteva fructe pe care câinii le pot mânca fără probleme. Printre acestea se numără și merele. Îi poți oferi câinelui tău un măr, dar în cantități mici. Sunt fructe la care câinii nu dezvoltă alergii, iar vitaminele și microelementele utile le vor menține patrupezilor imunitatea.

Și perele se aflăm pe lista produselor hipoalergenice și le poți oferi în siguranță câinelui dacă îi plac. Cele mai potrivite sunt soiurile moi coapte, informează dcnews.ro.

ADVERTISEMENT

De asemenea, zmeura se află pe lista alimentelor permise pentru câini. Are proprietăți protectoare și este utilă pentru menținerea acuității vizuale. Totodată, crește rezistența organismului la anumite tipuri de infecții și poate îmbunătăți imunitatea câinilor.

Căpșunele sunt foarte bune pentru câini deoarece conțin vitaminele C, K, B1, dar și potasiu și magneziu. Au fost însă înregistrate cazuri de reacții alergice la fructele de pădure roșii așa că, dacă vrei să-i dai patrupedului tău căpșune, atunci oferă-i o bucățică pentru a te asigura că nu are intoleranță.

ADVERTISEMENT

Pepenele verde este un alt fruct pe care câinele tău l-ar putea mânca, așa că îi poți oferi o felie. Este important de menționat că acest fruct are efect diuretic. De asemenea, nu trebuie să îi dai coaja pepenelui verde.

ADVERTISEMENT