Life

Singurele persoane din lume care pot să călătorească fără documente. Nu au nevoie nici de pașaport și nici de buletin

Singurii oameni de pe pământ care călătoresc oriunde fără a prezenta buletinul și pașaportul. Ce alte privilegii mai au.
07.09.2023 | 19:36
Singurele persoane din lume care pot sa calatoreasca fara documente Nu au nevoie nici de pasaport si nici de buletin
Singurii oameni de pe pământ care călătoresc oriunde fără a prezenta buletinul și pașaportul. Ce alte privilegii mai au. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Singurele persoane din lume care pot să călătorească fără documente. Nu au nevoie nici de pașaport și nici de buletin pentru a părăsi țara natală sau pentru a intra în alta. Care sunt acestea și de ce au fost luate aceste măsuri.

Singurii oameni de pe pământ care călătoresc oriunde fără a prezenta buletinul și pașaportul. Ce alte privilegii mai au

Singurii oameni de pe pământ care călătoresc oriunde fără a prezenta buletinul și pașaportul. Ei bine, chiar există astfel de persoane pentru că au funcții extrem de importante în stat, dar și în afara lui, în lume.

ADVERTISEMENT

Regele Charles al III-lea este unul dintre oamenii care nu are nevoie de aceste documente oficiale pentru că ele sunt emise în numele Monarhului. Acest privilegiu a fost deținut anterior de regretata sa mamă, Regina Elisabeta a II-a.

Mai mult, măsura va fi trecută mai târziu fiului cel mare al Suveranului, adică Prințului William. Prințul de Wales este primul în succesiunea la tron, fiind fiul regretatei Diana. El s-a născut în anul 1982 și a studiat la Universitatea St Andrews.

ADVERTISEMENT

O altă persoană care nu are nevoie de buletin și de pașaport pentru a călători este împăratul Japoniei Naruhito și soția sa, împărăteasa Masako. În acest caz a fost emis un act în anul 1971 care spune că este total nepotrivită eliberarea unui pașaport pentru șeful statului și partenera sa.

Acest document mai transmite că este imposibil ca împăratul și soția sa să-și piardă timpul cu procedurile de imigrare sau viză, așa cum se întâmplă cu toți cetățenii obișnuiți atunci când vor să călătorească în afara țării lor.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, consilierii personali ai Regelui Charles al III-lea și ai Regelui Naruhito trebuie să aibă asupra lor actele personale. Aceștia sunt cei care anunță țările care vor fi vizitate pentru a se pregăti toate oficialitățile necesare.

Ce alte privilegii mai are Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea are și alte privilegii în afara faptului că nu trebuie să prezinte în aeroportul buletinul și pașaportul. Suveranul Marii Britanii are un statut special și când vine vorba de permisul de conducere.

ADVERTISEMENT

Concret, Monarhul nu deține un asemenea act, fiind scutit de obligativitatea de a deține carnet de șofer, chiar dacă conduce. Potrivit digi-world.tv, Regele nu merge niciodată la urne și nu votează, păstrând o neutralitate strictă pe plan politic.

ADVERTISEMENT