Life

Singurele țări de pe planetă care nu au păduri. Ce decizie au luat autoritățile

Care sunt locurile de pe glob care nu sunt împădurite. Ce hotărâre majoră au luat politicienii legat de acest aspect important.
22.01.2024 | 07:10
Singurele tari de pe planeta care nu au paduri Ce decizie au luat autoritatile
Care sunt locurile de pe glob care nu sunt împădurite. Ce hotărâre majoră au luat politicienii legat de acest aspect important. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Singurele țări de pe planetă care nu au păduri. Ce decizie au luat autoritățile legat de arborii care au un rol major în supraviețuirea oamenilor și pentru calitatea aerului. Ei sunt considerați de experți ”plămânii” Pământului.

Care sunt locurile de pe glob care nu sunt împădurite. Ce hotărâre majoră au luat politicienii legat de acest aspect important

Care sunt locurile de pe glob care nu sunt împădurite. Ce hotărâre majoră au luat politicienii legat de acest aspect important care are numeroase beneficii pentru sănătatea umană. Cu toate acestea sunt câteva regiuni care nu au deloc păduri.

ADVERTISEMENT

Unul dintre statele din lume care nu deține codrii este foarte căutat de turiștii de pretutindeni. Acesta este un oraș-stat care se învecinează cu Franța pe trei laturi, în timp ce cealaltă parte are ieșire la Marea Mediterană.

Mai exact, este vorba de Monaco care pe lângă faptul că nu are păduri, nu deține nici terenuri agricole. Din fericire, 20% din suprafața sa este acoperită de spații verzi, o proporție destul de mare având în vedere că țara este urbanizată aproape în întregime.

ADVERTISEMENT

De asemenea, un alt loc de pe pământ care nu are păduri este San Marino, cea mai veche republică din lume. Orașul european este o enclavă, adică nu are ieșire la mare, fiind înconjurat de Italia. Regiunea este situată pe Peninsula Italică pe versantul de nord-est al Munților Apenini.

Teritoriul are o porțiune destul de mică de pădure. În momentul de față, acoperă doar 1 km pătrat și reprezintă 2% din suprafața totală a țării. Chiar și așa foarte multă lume consideră că mica suprafață împădurită nu poate fi considerată pădure.

ADVERTISEMENT

Qatar, o țară bogată, dar fără păduri

Qatar din Orientul Mijlociu este o țară foarte bogată datorită rezervelor uriașe de petrol și de gaze naturale, dar fără nicio pădure. În plus, regiunea are cel mai lung puț de petrol forat de pe globul pământesc.

Clima subtropicală secetoasă nu permite prea multe culturi. Iernile sunt blânde și verile foarte calde și umede. Din acest punct de vedere autoritățile au luat măsuri și au decis să construiască cea mai mare pădure artificială din lume.

ADVERTISEMENT

Aceasta este formată din 40.000 de copaci și este alimentată cu apă de om în mod artificial. Având capitala statului la Doha, aceasta este cea mai mică țară care a găzduit până acum Cupa Mondială de fotbal. S-a întâmplat în anul 2022.

ADVERTISEMENT