Life

Singurul aliment pe care îl poți mânca oricând. E o sursă bună de energie și nu expiră niciodată

Unicul produs ce poate fi consumat fără nicio restricție. Oferă energie pe toată durata zilei și nu are termen de valabilitate.
21.04.2024 | 15:39
Singurul aliment pe care il poti manca oricand E o sursa buna de energie si nu expira niciodata
Unicul produs ce poate fi consumat fără nicio restricție. Oferă energie pe toată durata zilei și nu are termen de valabilitate. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Singurul aliment pe care îl poți mânca oricând. E o sursă bună de energie și nu expiră niciodată. Specialiștii îl recomandă pentru că sprijină funcționarea normală a organismului, are rol antibacterian și antifungic.

Unicul produs ce poate fi consumat fără nicio restricție. Oferă energie pe toată durata zilei și nu are termen de valabilitate

Unicul produs ce poate fi consumat fără nicio restricție. Oferă energie pe toată durata zilei și nu are termen de valabilitate. Are capacitatea de a rămâne intact o perioadă bună după ce a fost deschis, ceea ce înseamnă că nu se alterează.

ADVERTISEMENT

Alimentul este la fel de comestibil ca în prima zi, susțin experții din domeniul alimentar. Doctorul Cezar Amititeloaie susține că este vorba de miere, care este un superaliment cu numeroase beneficii pentru sănătate.

„Mierea de albine este singurul aliment care nu se strică”, a declarat medicul în urmă cu ceva vreme pe rețelele de socializare, scrie spectacola.ro. Mierea de albine constituie un cocktail minune împotriva durerilor în gât, laringitei și guturaiului.

ADVERTISEMENT

„S-a găsit miere de albine comestibilă veche de 3000 de ani. Asta înseamnă că bacteriile și celelalte microorganisme nu au reușit să facă față sistemului antimicrobian, antiseptic, pe care îl are mierea”, a mai spus doctor Cezar

De ce mierea nu se pune niciodată în ceai fierbinte

Doctor Cezar a explicat care este motivul pentru care mierea de albine nu se adaugă niciodată în ceaiul fierbinte. Specialistul transmite că în apă nu se adaugă nici lămâie dacă temperatura este una foarte ridicată.

ADVERTISEMENT

Cel mai bine este ca mierea, lămâia sau fructele pe care ni le dorim în ceai să fie puse după ce apa scade sub 60 de grade Celsius. Tot atunci se adaugă în apă și plicurile aromate de ceai, susțin numeroși nutriționiști.

„Dar nu o puneți în ceai fierbinte, ea nu trebuie încălzită la peste 40 de grade. Cum vă dați seama dacă apa are 40 de grade, dacă nu aveți termometru? Vedeți dacă vă frige sau nu.

ADVERTISEMENT

Dacă nu frige, înseamnă că are sub 37 de grade, cât este temperatura noastră internă”, susține renumitul medic, mai arată sursa menționată mai sus. Mierea de albine poate spori vindecarea rănilor și este o sursă bună de antioxidanți.

De asemenea, cercetările arată că propolisul din mierea naturală are în compoziția sa elemente antibacteriene si antifungice. Alimentul care nu expiră niciodată ameliorează simptomele infecțiilor de la nivelul tractului respirator superior, cum ar fi gâtul iritat și tusea.

În plus, contribuie la îmbunătățirea problemelor digestive și sprijină funcționarea normală a creierului uman. Mierea de albine are potențiale beneficii în recuperarea după infectarea organismului cu bacteria Helicobacter pylori.

ADVERTISEMENT