Life

Singurul animal care se lasă mâncat de viu de puii lui. Nu știai de existența lui

Care este singurul animal din lume care se lasă mâncat de viu de către pui. Cu siguranță nu știai de existența acestuia și inclusiv cercetătorii considera acest fenomen unul bizar.
12.02.2023 | 10:57
Singurul animal care se lasa mancat de viu de puii lui Nu stiai de existenta lui
Singurul animal care se lasă mâncat de viu. Îl devorează chiar puii lui. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Există un animal care se lasă mâncat de viu pentru ca puii lui să trăiască. Și nu este vorba despre vreo excepție care s-a întâmplat în lumea animală, ci de un lucru constant, după cum au identificat cercetătorii, șocați și ei la rândul lor de faptul acesta.

Singurul animal care se lasă mâncat de viu. Îl devorează chiar puii lui

Este vorba despre un păianjen care trăiește în Israel – Stegodyphus lineatus. Acesta locuiește în Deșertul Negev și a dovedit că dragostea pentru copii trece la nivelul de sacrificiu și pentru animale.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii au analizat acest comportament aparent bizar și au ajuns la concluzia că mamele se pregătesc să fie mâncate de pruncii lor chiar atunci când dau naștere.

„Întregul organism al păianjenului este reprogramat, ca și cum ar fi totul plănuit”, a transmis Mor Salomon, entomolog la Universitatea Ebraică din Ierusalim, citat de Scientific American, conform shtiu.ro.

ADVERTISEMENT

În timp ce femelele se pregătesc să se sacrifice și puii lor sunt pregătiți de propria mamă pentru a o devora. Organismul femelelor începe să se degradeze înainte ca puii săi să eclozeze și entomologii spun că totul arată de parcă animalul plănuiește din timp acest sacrificiu suprem.

Procesul de degradare al organelor acestuia animal începe chiar din momentul reproducerii, cu mult înainte ca aceasta să devină mamă. De la niște organe sănătoase, viitoarea mamă ajunge la o degradare completă a acestora, până la deces.

ADVERTISEMENT

 „Într-o primă fază, limitele fiecărui organ sunt clare. Apoi, în imaginea următoare, totul devine încețoșat, iar apoi organele dispar”, a afirmat Mor Salomon.

Femela hrănește puii cu lichide din propriul corp muribund

De altfel, femela își hrănește puii cu o substanță provenită din propriul organism care se degradează. Mai precis, aceasta regurgitează porțiuni din intestinul lichefiat și își hrănește puii aflați în creștere.

ADVERTISEMENT

Când aceasta a terminat de hrănit, puii săi o mănâncă de vie, iar apoi pleacă din locul de naștere, fiecare pe drumul său, urmând ca ciclul naturii să fie reluat curând.

Același proces bizar este reluat pentru femelele născute de un astfel de păianjen care se sacrifică. Ele trebuie să își ofere corpul puilor pentru devorare, la fel cum a făcut și mama lor pentru acestea.

ADVERTISEMENT