News

Combinație fatală pentru un elev de 17 ani din Iași. A murit după ce a fumat și a băut energizante

Combinație fatală pentru un băiat aflat într-o tabără de vară desfășurată la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
13.07.2023 | 12:30
Combinatie fatala pentru un elev de 17 ani din Iasi A murit dupa ce a fumat si a baut energizante
Combinație fatală pentru un elev de 17 ani. Colaj Fanatik/ Sursa foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Combinație fatală pentru un elev de 17 ani din Iași. Băiatul și-a pierdut viața după ce ar fi fumat foarte mult și ar fi consumat băuturi energizante. El se afla într-un cămin al UAIC, participând la o tabără de vară desfășurată la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”.

Combinație fatală pentru un elev. Și-a pierdut viața după ce a fumat și a băut energizate

În cursul nopții de miercuri, adolescentul a acuzat o stare de rău. Potrivit colegilor de cameră, citați de presa locală, acesta s-a trezit din somn și s-a plâns că nu poate respira.

ADVERTISEMENT

Nu a durat mult timp, iar băiatul a căzut la pământ. Colegii au sunat la 112, iar până la sosirea echipajului SMURD, un student al Facultății de Geografie şi Geologie a încercat să îi acorde primul ajutor.

Acesta i-a efectuat manevre de resuscitare, continuate ulterior de medicii de pe echipajul de intervenție. Vreme de oră, medicii au încercat să îl readucă la viață. Însă, din nefericire, eforturile acestora au fost în zadar.

ADVERTISEMENT

„Un apel prin 112 ne-a anunţat de un tânăr de 17 ani aflat într-o tabără de vară în Iaşi, într-un cămin studenţesc, devenit inconştient. A fost acolo echipajul ATI SMURD, a găsit tânărul în stop cardio-respirator, cu manevre de resuscitare începute de un student.

S-a continuat resuscitarea avansată, dar din păcate, în ciuda eforturilor depuse timp de o oră de a resuscita acest tânăr nu s-a obţinut reîntoarcerea circulaţiei spontane.”, au transmis reprezentanții SMURD Iași.

ADVERTISEMENT

Mama băiatului: „Era extrem de entuziasmat și fericit”

În urma necropsiei se va stabili cu exactitate cauza decesului. Polițiștii au deschis o anchetă. Din informațiile furnizate de medicul-şef UPU-SMURD Iaşi, prof.dr. Diana Cimpoeşu, pentru Ziarul de Iași, băiatul a fumat foarte mult înaintea producerii tragediei. De asemenea, acesta ar fi băut 4 doze de băuturi energizante.

„Din anamneză s-a evidenţiat faptul că tânărul de 17 ani consumase băuturi energizante, aproximativ 4 doze, şi fumase în noaptea respectivă 2 pachete de ţigări.”, a transmis Diana Cimpoeşu.

ADVERTISEMENT

Totodată, potrivit mamei băiatului, acesta nu s-ar fi hrănit corespunzător în ultimele zile, din cauză că era foarte entuziasmat. „Era extrem de entuziasmat și fericit că se află în tabără și spunea că nu îi era foame. Nu dorea, i s-a oferit hrană și totuși nu a acceptat. În schimb, am aflat că a fumat în exces și consuma 3 sau 4 băuturi energizante pe zi.”, a declarat mama elevului, la Digi 24.

ADVERTISEMENT