Life

Singurul loc din lume în care nu ai voie să consumi gumă de mestecat. E interzisă prin lege și amenzile sunt foarte mari. Destinația e la mare căutare printre români

Unica regiune de pe pământ unde guma de mestecat nu este permisă. Ce sancțiuni riscă oamenii care încalcă regula țării.
23.04.2023 | 13:30
Singurul loc din lume in care nu ai voie sa consumi guma de mestecat E interzisa prin lege si amenzile sunt foarte mari Destinatia e la mare cautare printre romani
Unica regiune de pe pământ unde guma de mestecat nu este permisă. Ce sancțiuni riscă oamenii care încalcă regula țării. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Singurul loc din lume în care nu ai voie să consumi gumă de mestecat de foarte mulți ani. E interzisă prin lege şi amenzile sunt foarte mari. Destinația turistică e la mare căutare printre români, chiar dacă se află pe alt continent. Popularitatea vacanațelor aici este una crescută, dar sunt câteva tradiții și obiceiuri locale pe care trebuie să le respecți cu sfințenie.

Destinația turistică populară unde guma de mestecat nu este permisă

Singapore este unica regiune de pe pământ unde guma de mestecat nu este permisă. Acest lucru este valabil din anul 1992 când autoritățile și premierul de la vremea respectivă, Lee Kuan Yew, au dat legea aceasta puțin ciudată.

ADVERTISEMENT

Scopul statului a fost păstrarea străzilor curate și în plus, pentru a încuraja cetățenii să aibă un comportament adecvat atunci când ies din casă. Cei care încalcă regula sunt pasibili de amendă care se ridică la valoarea de 700 de dolari.

Amenzi mari pentru nerespectarea interdicției privind guma de mestecat

„Tendința de a lipi resturi de gumă peste tot era văzută de autorități drept un atac palpabil la ambiția statului Singapore de a fi perfect. Pentru Lee Kuan Yew și echipa sa, acest obicei considerat dezgustător, foarte răspândit în trecut, era un inamic palpabil al progresului”, a notat scriitorul american Tom Plate în cartea Uriașii Asiei: Conversații cu Lee Kuan Yew, scrie BBC.

ADVERTISEMENT

„Să pui gumă de mestecat pe ușile noastre de la metrou care apoi nu se mai deschid nu mi se pare ceva creativ. Eu numesc asta a produce pagube. Dacă nu poți să gândești fără să mesteci, încearcă o banană”, spunea fostul premier din Singapore în 2000, mai arată sursa citată anterior.

Singapore, țara în care guma de mestecat se dă pe rețetă

Singapore este, de asemenea, țara în care guma de mestecat se dă numai pe rețetă medicală. Farmaciștii și dentiștii au voie să o recomande pacienților doar în scop terapeutic, acest lucru fiind valabil din anul 2014.

ADVERTISEMENT

Oamenii pot introduce în zonă cantități mici de gumă de mestecat, dar numai doar pentru uz personal. Comercializarea este interzisă și se lasă cu amendă și în cazul în care turiștii fumează în locuri publice sau hrănesc porumbeii.

De asemenea, sancțiunile pot fi primite și dacă pescuiești, dacă scuipi pe stradă sau dacă ai la tine mirositorul fruct durian. În altă ordine de idei, cetățenii pot fi amendați cu 500 de dolari dacă își iau câinii la metrou.

ADVERTISEMENT
Tags: