Life

Singurul loc din România unde se schiază ca în Austria. Turiștii s-au îngrămădit să prindă un loc

Singurul loc din România unde poți schia la fel ca pe pârtiile din Austria. A fost aglomerație de turiști aici, la început de săptămână.
24.01.2023 | 22:34
Singurul loc din Romania unde se schiaza ca in Austria Turistii sau ingramadit sa prinda un loc
Unii turiști au stat la coadă de dimineață. Sursa foto: facebook, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Și în România poți schia la fel ca în Austria. Există un loc unde la începutul săptămânii turiștii s-au trezit de dimineață pentru a se asigura că ajung printre primii pe pârtie. Nu a durat mult până să se formeze o coadă imensă.

Unicul loc din România unde poți schia ca în Austria. Turiștii au stat la o coadă imensă, încă de la primele ore ale zilei

Este vorba despre cota 2000 Sinaia. Luni, unele persoane au stat chiar și câte 4 ore la telegondola din stațiune pentru a se bucura de schi.

ADVERTISEMENT

”Este ora 11:42 și încă nu am urcat și suntem aici de la ora 07:30”, a precizat unul dintre cei nerăbdători să schieze, potrivit Reporter Neptun TV.

”Este singurul loc din ţară unde se schiază în condiţii comparabile cu Austria”, a mai spus un alt turist, informează Observator.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește coada de la începutul săptămânii s-a creat din cauza unor defecțiuni tehnice ale telegondolei. Drept urmare, după mai multe plângeri ale oamenilor, Protecția Consumatorilor a intervenit și a aplicat reprezentanților telegondolei Sinaia o amendă de 15.000 de lei.

În urma sancțiunii, edilul de la Primăria Sinaia (instituție care administrează telegondola) vrea să o conteste și recunoaște că turiștii au fost revoltați pe bună dreptate.

ADVERTISEMENT

”Au avut foarte multe plângeri din cauza faptului că a fost aglomeraţie foarte mare la telegondolă. Se restituie (n.r. banii) skipass-urile care nu au fost folosite”, a declarat Vlad Oprea, primarul stațiunii Sinaia.

Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită pe pârtiile de schi, din Sinaia

Marți, 24 ianuarie, spiritele s-au mai liniștit, iar la cota 2000 Sinaia turiștii au putut urca în tihnă, fără îmbulzeală. Asta chiar dacă termometrele au arătat minus trei grade Celsius, iar zăpada avea o grosime medie de aproape 40 de cm.

ADVERTISEMENT

Soarele cu dinți și peisajul de poveste de pe pârtii a oferit o stare de fericire schiorilor. Singura problemă pe care au mai întâmpinat-o a fost la întoarcere. De această dată, s-au confruntat pe DN1 cu coada de mașini.

ADVERTISEMENT