News

Aglomerație pe DN1, pe sensul spre Brașov. Coloana de mașini are peste 2 kilometri

Șoferii din trafic anunță o coloană kilometrică de mașini pe DN1, pe sensul spre Brașov, în zona Comarnic și Bușteni, în preajma Noului An.
29.12.2022 | 16:20
Aglomeratie pe DN1 pe sensul spre Brasov Coloana de masini are peste 2 kilometri
Coloană mașini pe DN1. Foto: Libertatea
ADVERTISEMENT

Este, de asemenea, aglomerație și pe sensul spre Ploiești, între Predeal și Bușteni, acolo unde coloana are peste cinci kilometri.

Aglomerație mare pe DN1, pe sensul spre Brașov

Conform Centrului Infotrafic al Poliției Române, citat de News.ro, ”traficul rutier este intens pe DN 1 Ploieşti-Braşov, în staţiunea Comarnic, unde pe sensul de mers către Braşov este formată o coloană de autovehicule în mişcare, de aproximativ 2 kilometri.

ADVERTISEMENT

Pe acelaşi sens de mers se circulă îngreunat şi în staţiunea Buşteni, unde coloana de vehicule este de un kilometru”.

Traficul ar putea să revină la normal în ”perioada următoare”, însă cel mai probabil sărbătorile de iarnă și petrecerea de Revelion îi determină pe mulți români și bucureșteni să ia calea munților pentru a petrece cum se cuvine trecerea dintre ani.

ADVERTISEMENT

”Ne aşteptăm ca valorile de trafic să crească în perioada următoare, motiv pentru care le recomandăm conducătorilor auto să acorde atenţie tuturor manevrelor pe care le efectuează, să păstreze o distanţă corespunzătoare în mers, care să le permită să frâneze în condiţii de siguranţă, să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri care sunt prezenţi la faţa locului pentru fluidizare, să dea dovadă de respect faţă de ceilalţi participanţi la trafic şi să nu se angajeze în depăşirea coloanelor formate”, au transmis reprezentanții Poliției Rutiere.

Totodată, șoferilor le este recomandat să folosească rutele alternative DN 1A Braşov – Cheia – Ploieşti; DN 73 Râşnov – Bran – Câmpulung – Piteşti; DN 73 Râşnov – Câmpulung – DN 72A – Târgovişte; DN 71 Sinaia – Târgovişte – Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, transmit polițiștii, pe arterele rutiere principale, mai exact pe autostrăzile A1 București – Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Poliești, respectiv DN 7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu (Valea Oltului), circulația se desfășoară normal.

Fostul prefect al Capitalei, Traian Berbeceanu, ironiza românii care preferă să-și petreacă sărbătorile de iarnă la munte în România, în condițiile în care în Austria ar fi totul mai ieftin.

ADVERTISEMENT

Asta, în contextul în care mulți români cereau și promiteau boicotarea sistemului turistic austriac, după ce țara noastră a primit interzis la Schengen din partea guvernului de la Viena.

”Decât să mergi la schi în Austria mai bine mai pui 1.000 euro și mergi în Poiana Brașov”, a scris pe Facebook fostul polițist.

ADVERTISEMENT