News

Sinucidere la spital. Un bărbat s-a aruncat de la geamul secției de Terapie Intensivă

Un pacient al Spitalului Județean de Urgență din Satu Mare s-a aruncat de la geamul salonului de Terapie Intensivă unde era internat.
25.12.2023 | 15:16
Sinucidere la spital Un barbat sa aruncat de la geamul sectiei de Terapie Intensiva
Bărbatul s-a sinucis la spitalul din Satu Mare/ Foto: Facebook - Spitalul Județean de Urgență Satu Mare
ADVERTISEMENT

Un bărbat de 53 de ani s-a sinucis în dimineața zilei de luni, aruncându-se la fereastra salonului de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Satu Mare, unde fusese internat în urma unui accident rutier, scrie PresaSM.

La data de 25 decembrie a.c., în jurul orei 11.30, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au fost sesizați despre faptul că o persoană s-ar fi aruncat de la un geamul unei unități medicale situate în municipiul Satu Mare.

ADVERTISEMENT

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că un bărbat de 53 de ani, ar fi recurs la acest gest, de la cel de-al doilea etaj al unei unități medicale, constatându-se decesul acestuia. În cauză, cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs incidentul”, a transmis poliția din Satu Mare.

Bărbatul din comuna Moftin ajunsese la terapie intensivă în urma unui accident rutier. După ce s-a aruncat în gol, medicii au încercat zeci de minute să-l resusciteze însă manevrele lor nu au avut rezultate, mai ales că pacientul era deja într-o stare de sănătate precară.

ADVERTISEMENT

El fusese internat pe 17 decembrie în stare critică, cu traumatism cranio-facial complex produs în urma unui accident rutier. Fusese operat de urgență de o echipă multidisciplinară ORL, Buco-maxilo-facială și Oftalmologie, iar evoluția sa era favorabilă.

Pe 26 decembrie urma să fie trimis la Cluj-Napoca pentru o altă intervenție chirurgicală. În cursul acestei dimineți a fost vizitat de către sora lui, iar la câteva minute după ce această a plecat, s-a deconectat de la monitor și s-a aruncat pe geam înainte ca personalul medical să reușească să-l oprească.

ADVERTISEMENT

Pe lângă ancheta demarată de către polițiștii de la Investigații Criminale, a început și o anchetă internă, dispusă de conducerea SJU Satu Mare, pentru a verifica dacă personalul medical de gardă se afla la posturi în momentul tragediei.

Tot la Satu Mare și tot în prima zi de Crăciun a avut loc o crimă după ce doi bărbați s-au luat la ceartă în cursul nopții trecute. Unul dintre ei, un tânăr de 25 de ani, originar din județul Iași, l-a ucis în bătaie pe un sătmărean de 49 de ani.

ADVERTISEMENT

Cei doi bărbați era colegi de muncă, fiind ciobani la o fermă de animale din zonă. Primele indicii arată că cei doi au băut împreună în timpul serii, iar la un moment dat o discuție în contradictoriu a dus la bătaie.

ADVERTISEMENT