News

S-a sinucis în ziua de Crăciun! Polițistul fusese declarat apt la ultima testare psihologică. Update

Un polițist din orașul băcăuan Dărmănești s-a sinucis cu arma din dotare. Bărbatul de 45 de ani era cercetat, în stare de arest la domiciliu, pentru fapte de corupție.
26.12.2021 | 20:00
Sa sinucis in ziua de Craciun Politistul fusese declarat apt la ultima testare psihologica Update
Polițistul era acuzat de fapte de corupție Foto: hepta
ADVERTISEMENT
26-12-2021
17:59

Agentul șef fusese declarat apt la testarea psihologică din 2017

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, polițistul care și-a pus capăt zilelor nu avea sancțiuni, iar la cea mai recentă testare psihologică fusese declarat apt.

”Polițistul nu avea sancțiuni, iar ultima testare psihologică a avut loc la finalul anului 2017, când a fost declarat apt”, a declarat Inspector principal de poliție Cătălina Păduraru, citată de stirileprotv.ro.

Publicația citată a cerut părerea unui psihiatru despre decizia agentului șef de a-și lua viața.

”O persoană care alege să iasă în acest fel din viață, prin suicid, vede, în momentul respectiv, singura portiță de scăpare.

O foarte bună parte dintre cei care decurg la suicid își expun, undeva, 75%, sub o formă sau alta, planurile sau intențiile. Lucrurile în puține cazuri se petrec din senin”, a explicat dr. Ovidiu Alexinschi, medic primar psihiatru.

Potrivit publicației Ziarul de Bacău, agentul șef Mihai Bindileu s-a împușcat în inimă. Echipajul ajuns la fața locului a efectuat manevre de resuscitare, însă fără rezultat.

S-a sinucis în ziua de Crăciun! Polițistul era acuzat de corupție

Poliţistul, care lucra la formațiunea rutieră locală, se afla în arest la domiciliu, fiind acuzat de fapte de corupţie.

ADVERTISEMENT

Agentul șef Bindileu făcea parte din lotul polițiștilor cercetați pentru luare de mită şi alte infracţiuni, după ce ar fi cerut bani de la şoferi, inclusiv de la investigatori sub acoperire, pentru a trece cu vedere abaterile la regimul rutier.

“Astăzi, în jurul orei 17.00, IPJ Bacău a fost sesizat prin 112 de către o femeie de 46 de ani, din Dărmăneşti, despre faptul că soţul său ar fi încercat să se sinucidă cu arma de autoapărare pentru care este deţinător legal.

ADVERTISEMENT

La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD, care a efectuat manevre de resuscitare, însă bărbatul a fost declarat decedat.

Din primele verificări efectuate s-a stabilit că bărbatul în cauză era poliţist la Formaţiunea Rutieră din cadrul Poliţiei oraşului Dărmăneşti din anul 2011.

ADVERTISEMENT

La momentul utilizării armei, acesta se afla singur la domiciliu. La data de 18 noiembrie a.c., bărbatul a fost suspendat din funcţie ca urmare a arestării preventive pentru fapte de corupţie, iar din 17 decembrie se afla sub măsura arestului la domiciliu”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, inspectorul principal Cătălina Păduraru.

Dr. Aura Crețu, manager Serviciul Județean de Ambulanță Bacău a precizat la rândul său: ”Pacientul a fost găsit în stop cardio-respirator, cu manevrele de resuscitare care au fost începute de către membrii familiei, s-au continuat, dar fără succes și, după 50 de minute de resuscitare, s-a declarat decesul”.

ADVERTISEMENT

Informații care nu au putut fi confirmate oficial indică faptul că agentul șef și-ar fi manifestat intenția de a se sinucide, însă nu ar fi fost luate măsuri de asistență și consiliere psihologică, scrie Ziarul de Bacău.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău a precizat că ultima verificare la domiciliul bărbatului a avut loc sâmbătă, la ora 12.30.  Poliţiştii continuă cercetările în acest caz pentru a stabili cu exactitate întreaga situaţie de fapt.

Procurori şi ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au făcut, în 17 octombrie, cinci percheziţii în judeţul Bacău, inclusiv la sediul Poliţiei Dărmăneşti, într-un dosar de luare de mită în care şase poliţişti sunt suspectaţi că solicitau sume între 400 şi 500 de lei de la şoferii opriţi în trafic, pentru a nu-i amenda pentru diverse contravenţii.

Practica ar fi fost una zilnică.  Patru dintre poliţişti au fost ulterior arestaţi preventiv. Ei ar fi luat bani inclusiv de la un anchetator sub acoperire.

ADVERTISEMENT