ADVERTISEMENT
Sporturi

Şirul scandalurilor lui Novak Djokovic în 2020. De la cearta cu Roger Federer şi Rafa Nadal până la coronavirus şi descalificarea de la US Open

Autor: Gabriel Esanu | 07.09.2020 | 01:53
Şirul scandalurilor lui Novak Djokovic în 2020. De la cearta cu Roger Federer şi Rafa Nadal până la coronavirus şi descalificarea de la US Open
Novak Djokovic

Novak Djokovic a comis-o din nou! Sârbul a fost descalificat de la US Open 2020 după ce a lovit cu mingea o arbitră de linie. Gestul necugetat al lui Nole s-a produs imediat după ce adversarul său din optimile de finală, Pablo Carreno Busta, făcuse break şi trimisese setul inaugural în tiebreak.

ADVERTISEMENT

Arbitra de linie a fost lovită în zona gâtului şi a fost vizibil afectată, în ciuda faptului că mingea nu a venit cu mare viteză. După ce a observat gafa comisă, Nole a mers spre doamna pe care a lovit-o şi şi-a cerut scuze. Dar era prea târziu pentru a mai fi iertat.

Organizatorii au intervenit imediat şi, după o scurtă parlamentare, au luat cea mai dură decizie. Una acoperită de regulament, chiar dacă senzaţia este că prea dură. Nole a fost neglijent şi trebuia taxat pentru asta, dar acuzele de lipsă de sportivitate sunt puţin exagerate.

ADVERTISEMENT

Şirul scandalurilor lui Novak Djokovic în 2020: zero înfrângeri pe teren, dar şi prostii pe bandă rulantă

Cert este că toată această întâmplare se încadrează în acelaşi tipar în care a decurs întregul an pentru starul sârb. Când intră pe teren, Nole este poate cel mai mare campion pe care l-a dat vreodată tenisul. Dar este şi predispus să facă prostii şi să intre în scandaluri. Aşa a ajuns să fie descalificat de la US Open şi, chiar mai rău, descalificat în ochii fanilor săi.

Performanţele lui Novak Djokovic în 2020:

 • Ianuarie: A câştigat prima ediţie a ATP Cup
 • Februarie: A luat un nou titlu la Australian Open, după finala cu Thiem
 • Martie: A câştigat titlul de la Dubai.
 • August: Se impune şi la Wester & Southern Masters (Cincinnati Open, turneu organizat în 2020 la New York)
 • 26 victorii şi 0 înfrângeri până la descalificarea din meciul cu Pablo Carreno Busta.
ADVERTISEMENT

Iar toate aceste performanţe vin în contextul în care tenisul a fost oprit între martie şi august. Djoker-ul a fost magistral pe terenurile de tenis, dar gesturile sale au fost de multe ori aspru criticate.

Scandalurile în care a fost implicat Djokovic în 2020

 • Ianuarie: s-a certat cu fanii australieni în timpului unui meci de la ATP Cup, contra lui Kevin Anderson. A reacţionat dur spre tribune după un punct câştigat şi le-a făcut semn celor din acea zonă să tacă. Puţin mai devreme considerase că a pierdut un punct din cauza fanilor gălăgioşi.
 • Februarie: S-a certat cu Damien Dumusois, arbitrul de scaun, după o decizie luată de acesta în finala Australian Open cu Thiem. Chiar putea fi descalificat după ce l-a bătut de două ori pe picior pe francez, în drumul său spre bancă, între game-uri. A fost iertat de oficialii australieni şi a scăpat cu o amendă.
 • Iunie: Djokovic a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Asta în contextul a insistat pentru Adria Tour, un turneu cu spectatori la Belgrad, în pline restricţii provocate de pandemia de coronavirus. Ba mai mult, a mers în club pentru a se distra după meciuri. Borna Coric, Grigor Dimitrov şi Goran Ivanisevic au fost şi ei infectaţi după turneul organizat de Nole.
 • August: Pe 30 august, Novak Djokovic a demisionat din Consiliul Jucătorilor din cadrul ATP şi a înfiinţat un sindicat condus de el. Roger Federer şi Rafael Nadal nu au agreat mutarea sârbului, pe care nu s-au ferit să îl critice. “Personal cred că acestea sunt vremuri în care să fim calmi si sa lucrăm toţi impreuna în aceeaşi direcţie. Este timpul pentru unitate, nu pentru separare.
 • Septembrie: Pe 6 septembrie este descalificat de la US Open 2020 după ce a lovit cu mingea o arbitră de linie.
ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
 • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
 • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!