Fotbal international

Sistem Final Four pentru Champions League și Europa League?! Ce calcule au cei de la UEFA

15.03.2020 | 14:55
Sistem Final Four pentru Champions League si Europa League Ce calcule au cei de la UEFA
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus a aruncat în aer cele mai importante competiții europene inter-cluburi la fotbal: Champions League și Europa League. UEFA caută soluții pentru a duce la bun sfârșit cele două competiții, iar o măsură posibilă ar putea fi un format similar celui din Liga Campionilor de Handbal, Final Four.

Sistem Final Four, planul UEFA pentru Champions League și Europa League?!

Conform presei spaniole, pe fondul crizei coronavirusului, UEFA se pregătește să propună în viitorul apropiat formatul ”Final Four” ca o modalitate de încheia sezonul din Liga Campionilor și Europa League.

ADVERTISEMENT

Planul elaborat de șefii forului de la Nyon presupune ca semifinalele și finala fiecărui turneu ar trebui să aibă loc într-un singur oraș pe o perioadă de patru zile, toate în format cu un singur meci, scriu cei de la AS.

Istanbul (Turcia) și Gdansk (Polonia), care au fost deja alese ca locații ale finalelor Ligii Campionilor și ale Ligii Europa, ar fi orașele gazdă pentru cele două evenimente.

ADVERTISEMENT

Propunerea ”Final Four”, propusă marți de Giorgio Marchetti

Propunerea ”Final Four” pentru Liga Campionilor și Europa League ar urma să ajungă pe masa de decizie în cursul zilei de marți, atunci când UEFA și cei 55 de membri afiliați vor discuta pe tema crizei amânării sezonului din cauza coronavirus.

Directorul de competiții al UEFA, Giorgio Marchetti, urmează să prezinte propunerea reprezentanților celor 55 de asociații membre ale organizației.

ADVERTISEMENT

Prin acest format, UEFA mizează pe câștigarea de timp în vederea încheierii campionatelor interne din Europa.

UEFA va decide și data EURO 2020

Tot marți, UEFA și membrii asociați vor discuta pe tema datei de desfășurare a Campionatului European programat inițial în iunie 2020.

ADVERTISEMENT

În ideea de a permite campionatelor din Europa să își ducă la bun sfârșit programul în 2020, UEFA ia serios în calcul să devanseze Euro 2020 și să mute această competiție în ultima lună a anului.

Englezii anunțau ieri că forul de la Nyon are în plan să schimbe data Euro 2020, competiție programată să înceapă în iunie. Astfel, turneul ar trebui să se dispute în decembrie 2020.

ADVERTISEMENT