News

Situaţia devine tot mai dramatică în China. În faţa spitalelor s-au format cozi de paturi, pline cu pacienţi. Video

Pacienții din China își așteaptă rândul în paturi, în fața spitalelor. Situaţia e disperată, sunt din ce în ce mai mulți infectați cu coronavirus
05.01.2023 | 17:00
Situatia devine tot mai dramatica in China In fata spitalelor sau format cozi de paturi pline cu pacienti Video
Imagine dintr-un spital din Shanghai Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Pacienții din China sunt nevoiți să aștepte în paturi în fața intrărilor și de-a lungul coridoarelor, în timp ce spitalele continuă să se lupte cu numărul tot mai mare de persoane infectate cu Covid-19.

Autorităţile chineze raportează maxim cinci decese de Covid pe zi

După o politică “zero-Covid” de lungă durată, China și-a relaxat multe dintre regulile sale stricte privind coronavirusul, iar boala se răspândește rapid în toată țara.

ADVERTISEMENT

Într-un videoclip postat pe rețelele de socializare, pacienții de la Spitalul Zhongshang, din Shanghai, pot fi văzuți în paturi aliniate în rânduri lungi care se întind în afara intrărilor principale. În interiorul spitalului sunt alte rânduri de oameni, care așteaptă ajutor din partea medicilor.

Sfârșitul strategiei zero-Covid, la începutul lunii decembrie, a dus la o răspândire a virusului în toată China, ţară unde trăiesc 1,4 miliarde de oameni.

ADVERTISEMENT

Populația are imunitate slabă după ce a fost protejată de focarul coronavirusului din orașul Wuhan, de la sfârșitul anului 2019.

Multe case de pompe funebre și spitale spun că sunt copleșite, în timp ce experții internaționali în sănătate au avertizat cu privire la cel puțin un milion de decese în China în acest an.

ADVERTISEMENT

China a raportat maxim cinci decese pe zi de la schimbarea politicii anti-Covid, în decembrie. “Este complet ridicol”, spune un locuitor din Beijing despre numărul oficial de morți.

“Patru dintre rudele mele apropiate au murit. Este o situaţie doar dintr-o singură familie. Sper că guvernul va fi sincer cu oamenii și cu restul lumii cu privire la ceea ce s-a întâmplat cu adevărat aici”, a adăugat el.

ADVERTISEMENT

Organizația Mondială a Sănătății a purtat discuții la Geneva, miercuri, pe fondul preocupării internaționale tot mai mari cu privire la acuratețea datelor Chinei privind focarul de coronavirus.

OMS spune că este îngrijorată de “riscurile pentru viață” din China, pe fondul creșterii numărului de cazuri de Covid, în timp ce în Europa și SUA subvarianta Omicron XBB.1.5 se răspândește rapid. Organizația a confirmat că XBB.1.5 este varianta cea mai transmisibilă până în prezent, dar a subliniat că nu provoacă afecţiuni grave.

ADVERTISEMENT