Sporturi

Situația dramatică prin care trec sportivii din cauza pandemiei de coronavirus. Dezvăluirile Mihaelei Buzărnescu: „Totul e o enigmă, nu avem unde să ne antrenăm”

16.03.2020 | 15:09
Situatia dramatica prin care trec sportivii din cauza pandemiei de coronavirus Dezvaluirile Mihaelei Buzarnescu Totul e o enigma nu avem unde sa ne antrenam
ADVERTISEMENT

Sportul mondial a fost afectat puternic de pandemia de coronavirus, iar Mihaela Buzărnescu dezvăluie că toate spațiile de antrenament s-au închis, iar suspendarea turneelor din circuitul profesionist duce la o perioadă dificilă și din punct de vedere financiar.

Sportul mondial, afectat de coronavirus

Forurile cunducătoarea din tenisul feminin, WTA și ITF, au hotărât suspendarea tuturor competițiilor programate în următoarele șase săptămâni, printre care Indian Wells, Miami și FED Cup, iar un semn de întrebare se ridică și în cazul competițiilor de la Madrid, Roma, dar și a celor de Grand Slam de la Paris și Londra.

ADVERTISEMENT

Mihaela Buzărnescu dezvăluie că trece printr-o perioadă dificilă, spațiile de antrenament fiind închise din cauza extinderii pandemiei de coronavirus, iar suspendarea turneelor a dus și la anularea încasărilor de la competiții și sponsori în această perioadă.

Momentan sunt acasă. Azi cred că voi face ceva mișcare în casă și voi vedea ce ni se va spune. Să vedem dacă putem ieși sau trebuie să stam în casă. Acum totul e închis pentru tenis. Eu trebuia să plec la Charleston.

ADVERTISEMENT

Dar s-au anulat turneele pentru următoarele șase săptămâni. Eu deja cheltui din banii mei, de șase luni de când sunt accidentată. Dacă nu jucăm, nu câștigăm bani. Doar cheltuim. Nu e o perioadă deloc ușoară. Nu știm ce vom face. Sper să dureze doar șase săptămâni.

Totul este o enigmă, toți suntem alarmați și încercăm să găsim o modalitate de a ne antrena. Toate centrele sunt închise. Măcar o oră de antrenamente trebuie să facem. Eu am jucat până ieri într-un balon, dar s-a închis și acolo. Nu știu unde am putea să mai jucăm. Asta ne scoate din formă”, a declarat Mihaela Buzărnescu la Gsp.

ADVERTISEMENT

„Turneul de la Roma s-a anulat”

Deși organizatorii nu au emis niciun comunicat oficial, Mihaela Buzărnescu dezvăluie că în cazul turneului de la Roma, programat inițial în perioada 11 – 17 mai, s-a luat decizia de anulare.

De asemenea, sportiva de pe locul 120 mondial, susține că șansele ca Madrid Open, Roland Garros și Wimbledon să se dispute la datele stabilite la începutul sezonului sunt destul de mici.

ADVERTISEMENT

Să vedem ce se va întâmpla cu Wimbledon și Roland Garros. Englezii spuneau că mai bine anulează turneul decât să se joace fără spectatori la Wimbledon.

Cei de la Roland Garros spuneau că vor să se joace, dar nu e nimic sigur. Turneul de la Roma e anulat, e posibil să se anuleze și cel de la Madrid”, susține Mihaela Buzărnescu.

ADVERTISEMENT