News

Situații dramatice în Franța și Italia! Copii diagnosticați cu un sindrom inflamator rar, posibil asociat COVID-19

15.05.2020 | 11:05
Situatii dramatice in Franta si Italia Copii diagnosticati cu un sindrom inflamator rar posibil asociat COVID19
ADVERTISEMENT

Situații dramatice în Franța și Italia acolo unde mai mulți medici au raportat creşteri ale cazurilor unui sindrom inflamator rar la copii mici, ce prezintă similitudini cu cel raportat în Statele Unite, Marea Britanie şi Spania.

Situații dramatice în Franța și Italia!

Sindromul inflamator pediatric multi-sistem (MIS-C) posibil asociat cu COVID-19 prezintă simptome similare şocului toxic şi bolii Kawasaki, printre acestea numărându-se febră, erupţii cutanate, inflamaţia glandelor şi, în cazuri severe, inflamaţii la nivelul inimii.

ADVERTISEMENT

De altfel, raportările cazurilor au stârnit temeri potrivit cărora COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus, ar putea reprezenta un risc mai mare pentru copii decât fusese estimat iniţial. Vă readucem aminte că până acum  coronavirusul a avut cel mai mare impact asupra vârstnicilor şi a persoanelor cu boli cronice.

Copii diagnosticați cu un sindrom inflamator rar, posibil asociat COVID-19

Un alt detaliu interesant ține de faptul că guvernatorul statului american New York, Andrew Cuomo, a anunţat la mijlocul săptămânii că sunt în curs de investigare aproximativ 102 cazuri raportate la nivel statal ale unor copii diagnosticaţi cu un sindrom inflamator rar, posibil asociat bolii COVID-19.

ADVERTISEMENT

Din păcate, un copil de 5 ani din oraşul New York, unul de 7 ani din Westchester County şi un adolescent din Suffolk County au murit din cauza acestui sindrom, ale cărui simptome includ febră persistentă, dureri abdominale, înroşirea severă a ochilor şi erupţii cutanate.

Decesele au fost confirmate chiar de guvernator în briefingul său de presă. Potrivit lui Cuomo alte 14 state – California, Connecticut, Delaware, Georgia, Illinois, Kentucky, Louisiana, Massachusetts, Mississippi, New Jersey, Ohio, Pennsylvania, Utah şi Washington – dar şi cinci ţări europene au raportat astfel de cazuri.

ADVERTISEMENT

La Bergamo, Italia, în perioada 18 februarie – 20 aprilie, în Spitalul Papa Giovanni XXIII au fost internaţi zece copii cu acest sindrom, dintre care opt au prezentat rezultate pozitive la testul pentru anticorpi de coronavirus.

Interesant este că în ultimii 5 ani de zile, medicii din acest spital au înregistrat în total doar 19 copii cu boala Kawasaki. Totuși, pacienții minori tratați în timpul pandemiei erau mai mari şi mai grav bolnavi, se arată într-un raport.

ADVERTISEMENT

Și cercetătorii francezi au raportat simptome asemănătoare bolii Kawasaki la 17 copii internaţi într-un spital din Paris între 27 aprilie şi 7 mai, în timp ce într-o perioadă de două săptămâni s-ar fi aşteptat, în medie, la un singur astfel de caz.

Oamenii de ştiinţă încearcă acum să stabilească dacă sindromul este asociat noului coronavirus deoarece nu toţi copiii cu acesta au avut rezultate pozitive la testul pentru coronavirus.

“Simptomele la copii sunt diferite de cele ale adulţilor cu COVID-19, la care boala este mai mult o problemă respiratorie”, a spus medicul George Ofori-Amanfo de la Spitalul de Pediatrie Kravis din New York din cadrul reţelei de spitale Mount Sinai.

 

 

ADVERTISEMENT