News

Focar de coronavirus la Mănăstirea Putna. 31 de călugări a fost depistați pozitiv

15.05.2020 | 09:50
Focar de coronavirus la Manastirea Putna 31 de calugari a fost depistati pozitiv
ADVERTISEMENT

Un nou focar de coronavirus a fost descoperit în județul Suceava, la Mănăstirea Putna, acolo unde mai mulți călugări au fost depistați pozitiv.

Focar de coronavirus la Mănăstirea Putna

Conform Obiectiv de Suceava, un nou focar de coronavirus a apărut la Mănăstirea Putna, iar 31 de călugări au fost transportați în noaptea de joi spre vineri  la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava.

ADVERTISEMENT

”Întreaga comunitate de la Putna a fost testată, iar cei 31 aduși la Spitalul Județean nu au forme grave ale bolii. Călugării au fost transportați de mai multe echipaje ale Ambulanței”, a declarat Manuela Trifan, directorul DSP Suceava.

Testarea întregii comunități de la Putna a fost decisă săptămâna trecută, după ce un bărbat care locuia în mănăstire a murit, iar conducerea Direcției de Sănătate Publică Suceava a început o anchetă epidemiologică.

ADVERTISEMENT

Suceava a scăpat de măsura carantinării

De asemenea, pe 5 mai, un călugăr de la Putna, în vârstă de 52 de ani, bolnav COVID-19, a fost transferat cu un elicopter la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș, din cauza stării grave în care se afla.

Această veste vine la scurt timp după ce ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat ridicarea măsurii de carantină pentru municipiul Suceava, considerat cel mai mare focar de coronavirus din România.

ADVERTISEMENT

Raportul Ministerului Sănătății a descoperit mai multe nereguli la Spitalul Județean Suceava. La unitatea din Moldova nu au existat circuite de separare a pacienților COVID și non-COVID, protecția angajaților spitalului era inadecvată și improvizată, iar multe structuri funcționau la capacitatea de avarie.

Ultimele două focare apărute în România fuseseră înregistrate la 10 mai. Direcția de Sănătate Publică Neamț a confirmat 167 de îmbolnăviri cu noul coronavirus la angajații și pacienții Centrului pentru recuperarea și reabilitarea persoanelor cu handciap Păstrăveni.

ADVERTISEMENT

Al doilea focar a fost înregistrat la Unitatea Medico Socială Ocna Mureș, județul Alba. Au fost depistate cu coronavirus nu mai puțin de 16 persoane, care au fost transportate la spital, iar Direcția de Sănătate Publică Alba a declanșat anchete epidemiologice.

ADVERTISEMENT