Sport

Şoc înainte de Dinamo – Farul! Asistenţii care îi testau pe fanii dinamovişti, ameninţaţi cu cuțitul de un oficial al gazdelor. Reacția constănțenilor

Cu câteva ore înainte de meciul Farul - Dinamo, un oficial al gazdelor a amenințat cu cuțitul asistenții medicali care îi testau pe fanii ”câinilor”.
20.08.2021 | 19:29
Soc inainte de Dinamo  Farul Asistentii care ii testau pe fanii dinamovisti amenintati cu cutitul de un oficial al gazdelor Reactia constantenilor
ADVERTISEMENT
20-08-2021
16:30

Farul neagă incidentul

Clubul Farul Constanța a dat un comunicat de presă prin care neagă orice fel de incident înaintea partidei cu Dinamo și informează că instalarea cortului de testare al clinicii Hermolab nu a fost autorizat de autorități.

”Autoritățile competente NU AU AUTORIZAT instalarea în zona stadionului a unui cort de testare al clinicii Hermolab, motiv pentru care reprezentanții clubului nostru au anunțat Jandarmeria și Poliția de acest lucru.

Nu a existat niciun incident între un angajat al clubului Farul Constanța și reprezentanți ai suporterilor dinamoviști sau asistenții de la clinica Hemolab, iar singurul scop al acestor informații eronate transmise în presă a fost de a inflama și a crea tensiune înaintea meciului din această seară, care sperăm să se desfășoare în limitele fair-play-ului și numai pe teren, nu în altă parte!

Suntem surprinși de această atitudine a suporterilor dinamoviști care au primit un număr important de bilete la acest meci deși NU A EXISTAT nicio solicitare oficială din partea clubului Dinamo, care pare să vrea să se delimiteze de suporterii săi”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al clubului Farul.

Suporterii dinamoviști s-au deplasat în număr mare la Ovidiu, iar întâlnirea este sold-out încă de acum trei zile.

Dario Bonetti este încrezător că tinerii săi jucători pot face o figură frumoasă cu Farul, dar în același timp a cerut răbdare din partea fanilor.

ADVERTISEMENT

Asistenţi medicali, ameninţați cu cuțitul înainte de Farul – Dinamo

Cu trei ore înainte nde partida Farul – Dinamo, din etapa a 6-a din Liga 1, s-a petrecut un incident șocant, un oficial al grupării nconstănțene amenințând cu cuțitul asistenții medicali care îi testau pentru coronavorus pe suporterii oaspeților.

Conform gsp.ro, Costin Anton, administratorul Stadionului Central al ”Academiei Hagi”, i-ar fi amenințat cu cuțitul pe asistenții de la Hemolab care se ocupă de testarea fanilor dinamoviști și i-ar fi alungat de la stadion.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după acest incident, ”câinii” au anunțat schimbarea locului unde se fac testările. ”IMPORTANT! Testările rapide antigen Hemolab Clinic se vor efectua, începând din clipa asta, la terasa Dandana Beach, până când va fi nevoie (aprox. ora 21:30). NU se mai efectuează la stadionul din Ovidiu. Anunțați toată lumea interesată. Mulțumim!”, este mesajul postat ăe rețelele de socializare.

Suporterii aduc 80.000 de euro lunar în club

Din informaţiile FANATIK, fanii din programul DDB au cotizat la Dinamo nu mai puţin de 2.000.000 de euro, bani viraţi în club doar în sezonul trecut, esenţiali pentru supravieţuirea clubului de fotbal.

ADVERTISEMENT

Şi în acest sezon programul DDB este principalul pilon de finanţare al clubului. Dinamo a intrat în insolvenţă în această vară şi având în vedere că Pablo Cortacero, acţionarul majoritar, nu are de gând să aducă niciun euro în club, aportul fanilor este esenţial.

FANATIK a aflat că fanii din programul DDB virează lunar aproximativ 80.000 de euro la club din care se plătesc salarii şi alte cheltuieli ale echipei. Fără aceşti bani, Dinamo ar intra în faliment. Alături de fani, clubul este ajutat din umbră şi de Nicolae Badea.

ADVERTISEMENT

Fanii lui Dinamo au ținut clubul în viață

Datorită fanilor din programul DDB, Dinamo a reuşit să se salveze de la retrogradare şi să ia licenţa pentru sezonul actual din Liga 1. În total, sunt nu mai puţin de 15.000 de fani cotizanţi înscrişi.

După ce clubul a intrat în insolvenţă, mai mulţi jucători de la Dinamo s-au trezit în imposibilitatea de a-şi recupera salariile restante. Câteva nume importante au părăsit clubul din acest motiv, după ce au acumulat patru sau mai multe luni de restanţe.

În ciuda tuturor controverselor, fanii lui Dinamo au ţinut clubul în viaţă. Chiar dacă situaţia financiară rămâne dificilă, chiar critică, cheltuielile au scăzut mult şi oficialii, ajutaţi de fani, speră să menţină clubul pe linia de plutire.

ADVERTISEMENT