Life

Șoc total pentru locatarii unui bloc din Cluj. S-au trezit că au de plată taxă pentru înmormântare

Șoc total pentru locatarii unui bloc din Cluj după ce au văzut cheltuielile la întreținere. Au avut de plătit o taxă pentru înmormântare.
20.03.2024 | 20:00
Soc total pentru locatarii unui bloc din Cluj Sau trezit ca au de plata taxa pentru inmormantare
Locatarii unui bloc din Cluj s-au trezit că au de plată o taxă pentru înmormântare. Sursa foto: gds.ro, Pinterest/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Locatarii unui bloc din Cluj au avut parte de un șoc total. Printre cheltuielile de la întreținere a apărut și taxa pentru înmormântare. Cum s-a întâmplat acest lucru?

Șoc total pentru locatarii unui bloc din Cluj, care s-au trezit cu o taxă pentru înmormântare

Cei care locuiesc la bloc au diverse cheltuieli, printre care și cele pentru întreținere, afișate la avizier în fiecare lună. Există perioade în care costurile sunt mai mari, cum ar fi iarna, dar și atunci când au loc reparații în imobil.

ADVERTISEMENT

Locatarii unui imobil din Cluj, însă, au avut parte de un șoc de zile mari atunci când au văzut cât au de plată. Nu costul pentru utilități i-a speriat, ci anumite cheltuieli în plus, la care nu s-ar fi așteptat.

Mai exact, aceștia aveau de plătit o “taxă pentru înmormântare” pentru o vecină pe care nici nu o cunoșteau. Taxa respectivă a fost introdusă de asociația de locatari.

ADVERTISEMENT

După decesul unei persoane care locuia în bloc, aceștia au introdus o taxă de înmormântare, spre surprinderea locatarilor. Astfel, oamenii au depus plângere la Primăria din Cluj-Napoca.

Cum a fost rezolvată situația

Între ianuarie și decembrie 2023, Serviciul Relații cu Consiliul și Administrația Locală a intervenit pentru a lua măsuri în cazul acestei probleme.

ADVERTISEMENT

Asociația a sancționat conform solicitărilor regăsite în nota de constatare, astfel că Primăria Cluj-Napoca nu a mai aplicat sancțiuni. În acest caz, “legea a triumfat”, după cum a spus un locatar.

“În ceea ce privește dispunerea schimbării conducerii asociației de proprietari, vă răspundem că, în conformitate cu prevederile art. 53 lit. a) și k) din Legea nr. 196/2018, cu modificările și completările ulterioare, adunarea generală alege și revocă din funcție președintele, ceilalți membri ai comitetului executiv și cenzorul/comisia de cenzori și mandatează președintele și comitetul executiv pentru angajarea și eliberarea din funcție a administratorului, cenzorului/comisiei de cenzori (…), în scopul administrării și bunei funcționări a condominiului.

ADVERTISEMENT

Așadar, alegerea și demiterea reprezentanților asociației de proprietari este apanajul Adunării Generale și nu al serviciului de specialitate din cadrul autorității publice locale”, au transmis autoritățile, potrivit Știri de Cluj.

Nu este singurul caz de acest gen. La începutul anului 2023, un chiriaș din cartierul Zorilor a văzut, printre cheltuielile de întreținere, că trebuie să plătească pentru înmormântarea unei vecine pe care nu o văzuse niciodată.

La momentul respectiv, conducerea asociației de proprietari a demisionat. Nimeni nu a făcut, însă, o plângere după cele întâmplate.

ADVERTISEMENT