News

Șofer român, prins beat de două ori în decurs de câteva ore. Avea o alcoolemie uriașă 

Un șofer din România a reușit o performanță greu de egalat. În aceeași seară, în decurs de câteva ore, a fost prins beat de două ori la volanul mașinii sale.
07.10.2021 | 20:59
Sofer roman prins beat de doua ori in decurs de cateva ore Avea o alcoolemie uriasa
Șofer român, prins beat de două ori în decurs de câteva ore. Avea o alcoolemie uriașă. Sursa foto: (ilustrativ): gorjeanul.ro
ADVERTISEMENT

Un bărbat de 51 de ani din Vrancea s-a ales cu două dosare penale, în aceeași seară, pentru aceeași infracțiune: conducere sub influența alcoolului.

Șofer român, prins beat de două ori în aceeași seară. Ce alcoolemie avea

Șoferul turmentat a intrat în atenția agenților miercuri seara. Cu puține minute înainte de ora 21, polițiștii rutieri au fost sesizați de colegii de la IPJ în legătură cu un autovehicul care se deplasează ciuda pe șosea.

ADVERTISEMENT

Imediat, mașina cu pricina a fost localizată de cei de la Rutieră. Din ea a coborât un cetățean de 51 de ani, aproape de coma alcoolică.

După testarea cu etilotestul, polițiștii cu constatat că acesta are o alcoolemie de 1,39 mg/l alcool pur în aerul expirat.

ADVERTISEMENT

”La data de 6 octombrie, în jurul orei 20.40, poliţiştii Serviciului Rutier Vrancea au fost sesizaţi de către dispeceratul IPJ Vrancea cu privire la faptul că pe DN 2 – E 85, pe direcţia Focşani-Garoafa, un autoturism înmatriculat în judeţul Galaţi se deplasează sinuos.

Poliţiştii rutieri au identificat autoturismul în trafic, al cărui conducător auto, un bărbat de 51 de ani, emana halenă alcoolică. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,39 mg/l alcool pur în aerul expirat”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vrancea, potrivit Digi24.

ADVERTISEMENT

Conform legii, șoferul în cauză s-a ales cu un dosar penal, primul al serii, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. De la pragul de 0,8 mg/l alcool pur în sânge se întocmește dosar penal.

Peste nici 3 ore, șoferul a fost prins din nou la volan. Evident, tot beat

”Eliberat” după proba sângelui de la spital, eroul poveștii din Vrancea a reintrat în vizorul Poliiei. Acesta a fost prins din nou la volan, tot băut, de data aceasta în localitatea Bizigheşti.

ADVERTISEMENT

”Acelaşi bărbat a fost depistat în jurul orei 23.16, pe DN 2 – E 85, în localitatea Bizigheşti, tot de poliţiştii Serviciului Rutier, la volanul aceluiaşi autoturism. Poliţiştii au procedat la retestarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a precizat IPJ Vrancea.

La fel ca în faza inițială, agenții au aplicat prevederile legii și au întocmit un nou dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, notează sursa citată.

ADVERTISEMENT