Fotbal international

Amenzi de 6.000 de euro pentru suporterii prezenți la Cupa Mondială din Qatar. Ce nu au voie să facă fanii

Oficialii din Qatar continuă să reglementeze riguros comportamentul suporterilor la Cupa Mondială. Șoferii, următoarea categorie vizată, riscă amenzi de până la 6.000 de euro.
19.11.2022 | 13:45
Amenzi de 6000 de euro pentru suporterii prezenti la Cupa Mondiala din Qatar Ce nu au voie sa faca fanii
Șoferii riscă amenzi în valoare de 6.000 de euro la Cupa Mondială din Qatar. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cupa Mondială din Qatar este cea mai controversată și cea mai atipică din istorie. Pe lângă faptul că se desfășoară iarna, suporterii care vor merge în Qatar vor trebui să respecte reguli riguroase. Șoferii sunt următoarea categorie vizată de oficialii qatarezi.

Suporterii riscă amenzi de până la 6.000 de euro la Cupa Mondială din Qatar

Fanii fotbalului sunt pregătiți să ia parte la cel mai așteptat eveniment sportiv al anului. Totuși, suporterii au întâmpinat probleme înainte de startul Cupei Mondiale din Qatar.

ADVERTISEMENT

După ce berea cu alcool a fost interzisă pe stadioane, șoferii vor fi penalizați dacă își manifestă susținerea pentru echipa favorită într-un mod prea entuziast la volan prin cântec sau dans. Astfel, vor risca amenzi de până la 6.000 de euro.

Cântând prea tare, dansând pe scaun sau prea mult entuziasm la volan îți poate distrage concentrarea pe drum și ar putea provoca accidente de circulație se arată în avertismentul celor de la Lotus Car Rental.

ADVERTISEMENT

Alex Haradlsson, CEO Lotus Car Rental: „Muzica prea tare poate bloca avertismentele sonore de circulație”

Alex Haraldsson, CEO-ul Lotus Car Rental, i-a avertizat, de asemenea, pe șoferii care ascultă prea tare fie muzică, fie imnul echipei favorite, la volan.

„Așa cum am văzut anul trecut în timpul Euro 2020, susținerea fanilor Angliei din întreaga țară a fost incredibilă și, pe măsură ce ne apropiem de startul Cupei Mondiale, emoția începe deja să crească.

ADVERTISEMENT

Deși poate fi tentant să crești volumul pieselor tale preferate în mașină, este esențial să te asiguri că ești pe deplin concentrat pe drum când conduceți. Menținându-vă concentrarea, veți evita creșterea șanselor de accident, precum și o amendă uriașă.

Deși nu poți fi oprit pentru a asculta muzică tare, dacă ofițerii de poliție cred că provoacă o distragere a atenției, cum ar fi blocarea avertismentelor sonore de siguranță de la alți utilizatori ai drumului, cum ar fi claxoanele lor sau sirena de ambulanță, atunci te pot penaliza”, a declarat Alex Haraldsson, CEO-ul Lotus Car Rental.

ADVERTISEMENT

Berea cu alcool, interzisă pe stadioanele din Qatar

Berea cu alcool a fost interzisă pe cele opt stadioane pe care vor avea loc meciurile de la Cupa Mondială din Qatar. Astfel, suporterii vor putea cumpăra doar bere fără alcool.

Anunțul a fost făcut de FIFA printr-un comunicat oficial. Ca urmare a unor discuţii între autorităţile din Qatar şi FIFA, s-a luat decizia ca vânzarea de băuturi alcoolice să fie concentrată la FIFA Fan Festival, alte destinaţii ale fanilor şi locuri cu licenţă, fiind eliminate punuctele de vânzare din perimetrul stadioanelor.

Vânzarea de Bud Zero nu va fi afectată, iar această bere (n.r. – fără alcool) va rămâne disponibilă la toate stadioanele”, a fost anunțul FIFA.

ADVERTISEMENT