News

Șoferul care a ucis un elev olimpic și pe bunicii acestuia, nicio zi de închisoare. Decizia magistraților

10.05.2021 | 08:04
Soferul care a ucis un elev olimpic si pe bunicii acestuia nicio zi de inchisoare Decizia magistratilor
ADVERTISEMENT

Șoferul din Bihor care s-a urcat la volan şi a ucis trei oameni – un elev olimpic din Iași și pe bunicii acestuia – într-un accident rutier din 2019, nu va face nicio zi de închisoare.

Acesta a scăpat cu o pedeapsă de 2 ani și 6 luni cu suspendare şi 60 de zile de muncă în folosul comunității.

ADVERTISEMENT

Tragedia rutieră a avut loc în dimineața de 3 august 2019, când mașina în care se aflau Iancu Cristian Crăciun şi bunicii săi, în drum spre Iaşi după câteva zile petrecute în Băile Felix, a fost izbită frontal de o dubiță al cărui şofer a adormit la volan.

Decizie-șoc a magistraților. Șoferul care a ucis un elev olimpic și pe bunicii acestuia, nicio zi de închisoare

Curtea de Apel din Oradea a menținut decizia Judecătoriei Aleşd în cazul accidentului din august 2019 din Tileagd, atunci când un adolescent de 16 ani şi bunicii săi au murit, iar şoferul care a provocat tragedia nu va face nicio zi de închisoare. Accidentul s-a produs pe 3 august 2019, în jurul orei 06.00, pe DN 1, la ieşire din comuna Tileagd.

ADVERTISEMENT

”Instanța respinge, ca nefondate, apelurile declarate de părțile civile împotriva sențintei penale din data de 18 februarie 2021 a Judecătoriei Aleșd, pe care o menține în totalitate. Definitivă”, au precizat judecătorii, conform Bzi.

Șoferul vinovat de moartea celor trei persoane, Ioan Emil Petruş (44 de ani), a fost condamnat definitiv la doi ani şi şase luni de închisoare, dar cu suspendare.

ADVERTISEMENT

Acesta se întorcea de la o petrecere organizată la o tabără din Şuncuiuş, unde s-a ocupat de sonorizare. Obosit, bărbatul s-a urcat la volan pentru a returna microbuzul pe care îl închiriase, în ideea de a nu mai plăti încă o zi de chirie.

Procesul penal al lui Petruș a început în urmă cu mai bine de un an. Atunci, procurorii bihoreni l-au trimis în judecată pe bărbat sub acuzația de ucidere din culpă.

ADVERTISEMENT

Șoferul vinovat a scăpat cu o sperietură. Adolescentul și bunicii săi au murit

În urma coliziunii devastatoare din 2019, Ioan Emil Petruș și pasagerii săi au scăpat doar cu o sperietură, dar șoferul Matizului, în vârstă de 79 de ani, a murit pe loc. Soția acestuia și nepotul celor doi, elevul olimpic Iancu C., au fost transportați în comă la spital.

Bunica acestuia a murit în aceeași zi, în timp ce băiatul, elev olimpic, s-a stins din viață după o săptămână în care a stat conectat la aparate în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Oradea.

În ciuda calvarului prin care au trecut, părinții elevului au fost de acord să-i doneze organele, iar inima lui bate acum în corpul unui tânăr de 17 ani din Germania.

În prezent, rudele celor trei victime se judecă în continuare, în civil, pentru obținerea unor despăgubiri pentru moartea adolescentului olimpic din Iași și cea a bunicilor săi.

ADVERTISEMENT
Tags: