News

Sondaj IMAS: creștere spectaculoasă pentru PSD. Câte procente are PNL în plină pandemie

31.07.2020 | 22:30
Sondaj IMAS crestere spectaculoasa pentru PSD Cate procente are PNL in plina pandemie
ADVERTISEMENT

Chiar dacă este pus la zid pentru modul în care gestionează epidemia de coronavirus din România, PNL se află în continuare la loc de cinste în opțiunile electoratului. Cel puțin așa reiese din sondajul IMAS realizat la comanda Europa FM, care atribuie formațiunii politice conduse de Ludovic Orban chiar și o ușoară creștere în ultima perioadă.

De remarcat este faptul că PSD ar beneficia de un număr mai mare de voturi dacă alegerile locale s-ar desfășura în acest sfârșit de săptămână. Cât despre USR-PLUS, inclusă în sondaj sub forma unei alianțe și nu ca două partide separate, cum se întâmpla până de curând, aceasta este creditată cu un procent de 17,2%.

ADVERTISEMENT

La polul opus se află Pro România și PMP, care au înregistrat ușoare scăderi în opțiunile cetățenilor români cu drept de vot. În cazul partidului condus de Victor Ponta poate fi vorba despre o oarecare surpriză, având în vedere procentele obținute în ultimele două luni.

PSD și PNL, creșteri ușoare în sondaje. Ce procente au obținut

Concret, PNL este creditat cu 33,4% în sondajul realizat de IMAS la comanda Europa FM, o creștere ușoară după ce, în mai, înregistrau cele mai puține opțiuni din acest an (32,6%). PSD, în schimb, are parte de o creștere mai susținută, de la 21,9%, cât avea în iunie, la 23,4%.

ADVERTISEMENT

La loc de cinste în preferințele electorale ale românilor stă în momentul de față și Alianța USR-PLUS, creditată cu 17,2%. Luna trecută, USR avea 12,3% în sondaj, în vreme ce Plus era creditat cu un procent de doar 5,8%.

Vești proaste pentru Pro România și PMP

Cea mai spectaculoasă o înregistrează Pro România, după două luni în care a fost creditat cu un procent de peste 11%. În momentul de față, partidul lui Victor Ponta ar obține doar 9,7% din potențialele voturi ale cetățenilor.

ADVERTISEMENT

UDMR, în schimb, revine peste pragul electoral, cotat la 5,6%, după ce luna trecută nu înregistra decât 3,4% din opțiunile de vot, iar PMP coboară și mai mult sub pragul electoral: 3,9% în luna iunie, față de 4,7% în iunie.

Cât despre ALDE, acesta scade la 3,4%, mai puțin de jumătate din procentele pe care le avea în urmă cu un an (7,3% în iulie 2019). Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM, în perioada 10 – 29 iulie, pe un eșantion de 1010 persoane. Marja de eroare este de 3,1 la sută.

ADVERTISEMENT