Life

Soprana Angela Gheorghiu, noi critici la adresa României în presa străină. Ce o nemulțumește pe artistă

Soprana Angela Gheorghiu a lansat noi critici la adresa României într-un interviu pentru presa străină. Artista și-a exprimat nemulțumirile.
12.10.2022 | 23:45
Soprana Angela Gheorghiu noi critici la adresa Romaniei in presa straina Ce o nemultumeste pe artista
Ce a declarat soprana Angela Gheorghiu despre România în presa străină. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Angela Gheorghiu stânește noi controverse. După criticile aduse dirijorului Cristian Măcelaru sau regretaților artiști George Enescu și Maria Tănase, soprana a desființat, de curând, România în presa internațională.

Angela Gheorghiu, în continuare dezamăgită de România. Ce a declarat în presa internațională

Cântăreața de operă și-a exprimat din nou nemulțumirile față de țara natală. În cadrul unui interviu pentru ”Sunday Independent” a declarat că încă ”nu și-a făcut debutul” în România.

ADVERTISEMENT

Totodată, artista a spus că în România nimic nu s-a schimbat după regimul comunist în afară de dreptul la libera circulație. Pentru sursa menționată, soprana a vorbit și despre copilăria sa, despre care a avut doar cuvinte de bine.

”Am fost un copil foarte fericit, uneori eram atât de fericită încât nu puteam îndura. Am fost un copil-minune. Mi-am dat seama că vocea mea îi face pe oameni fericiți, că îi poate face să plângă.

ADVERTISEMENT

Aveam o casă frumoasă, cu grădină, aveam animale, dar nu realizam că trăiam într-o țară dură, comunistă. Nu realizam cât de greu era pentru părinții mei să facă rost de mâncare, nu-mi dădeam seama că nu ai dreptul să spui nimic politic (…)

În opinia mea, nimic nu s-a schimbat în afară de faptul că avem dreptul la liberă circulație. Mentalitatea e aceeași în țara mea. Eu încă nu mi-am făcut debutul în țara mea”, a declarat Angela Gheorghiu pentru Sunday Independent.

ADVERTISEMENT

Ce a spus Angela Gheorghiu despre relația cu iubitul cu 22 de ani mai tânăr

Interpreta a făcut dezvăluiri și despre partenerul ei, care este cu 22 de ani mai tânăr. Din punctul său de vedere este ”fantastic” să aibă un iubit tinerel.

Totodată, Angela Gheorghiu a mărturisit că se simte tot mai în floarea vârstei lângă Mihai Ciortea, dar și că îl consideră ”un înger”.

ADVERTISEMENT

”Iubește tot ceea ce fac și nu mă simt mai bătrână. E un înger“, a mai precizat Angela Gheorghiu.

Ce crede Angela Gheorghiu despre George Enescu, Maria Tănase și dirijorul Cristian Măcelaru

În această vară, Angela Gheorghiu a stârnit multe reacții negative după ce l-a criticat pe dirijorul Cristian Măcelaru, pentru că a dirijat în fața Turnului Eiffel Rapsodia Română de George Enescu. Artista chiar l-a numit ”laș și trădător”, deoarece nu ar fi promovat adevărații compozitori ai țării, care sunt în anonimat.

Soprana a reacționat apoi, într-o postare în oline, explicând că: ”Nu datorez nimic României, nu am fost susţinută de acest stat sau de instituţiile lui niciodată“.

Într-un alt interviu, pentru Contributors, l-a contestat pe George Enescu, dar și pe Maria Tănase. Despre aceasta din urmă a afirmat că la New York ”a cântat printre mese”. Totodată, a mai adăugat că: ”Istoria României, politică sau socială, dar și istoria culturală este alcătuită în România din false legende“.

ADVERTISEMENT