Sport

Sorana Cîrstea, ironizată după eliminarea de la Wimbledon 2023. Update

Sorana Cîrstea, eliminată fără drept de apel în turul 3 la turneul de la Wimbledon de brazilianca Beatriz Haddad Maia. Reacții dure ale fanilor
08.07.2023 | 16:51
Sorana Cirstea ironizata dupa eliminarea de la Wimbledon 2023 Update
Sorana Cîrstea - Beatriz Haddad Maia în turul 3 de la Wimbledon 2023. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT
08-07-2023
13:58

Sorana Cîrstea, mesaje acide după eliminarea de la Wimbledon

Sorana Cîrstea nu a fost iertată de fanii tenisului după eliminarea de la Wimbledon și declarațiile ei controversate: „Ea voia să fie Haddad mai feminină. So(p)rana Sufletului Românesc se poate concentra acum pe propaganda auristă”, a fost unul dintre cele mai dure.

Ce i-au mai transmis internauții: „Let’s play tennis again!”, „Dacă era ceva mai ‘bărbată’ nu se făcea de râs în halul asta!”, „Acum are mai mult timp să se ocupe de Twitter!”, „N-are nimic dacă pierzi, dar măcar nu mai deschide gura, că iar te faci de *** cu mentalitatea ta balcanică”.

Și mesajele acide au curs „gârlă” în continuare pe toate mediile sociale: „Make tenis, Sorana!”, „S-a văzut încă o dată pentru totdeauna că nu va fi egala lui Halep nici într-o mie de ani”, „Talent cu carul, dar fără psihic de campioană!”, „Penibilă evoluție”, „Prea feminină Maia pentru ea!”.

08-07-2023
10:12

Sorana Cîrstea - Beatriz Haddad 2-6, 2-6

VEZI VIDEO AICI

2-6, 2-6: Sorana Cîrstea este eliminată de la Wimbledon.

2-6, 1-5: Beatriz Haddad Maia continuă jocul bun. 

2-6, 0-4: Sorana a căzut în joc și e aproape să fie eliminată de la Wimbledon.

2-6, 0-2: Beatriz Haddad Maia începe în forță și setul secund.

2-6: Sorana pierde primul set.

2-5: Beatriz Haddad Maia e foarte aproape să se impună în primul set.

1-3: Sorana revine cu break după ce brazilianca a avut o minge de 4-0.

0-3: Beatriz Haddad se desprinde și servește pentru punctul cu numărul 4

0-1: Brazilianca începe în forță cu un break în fața Soranei!

Sorana Cîrstea este în turul 3 al turneului de Grand Slam, după ce pe lângă calitatea tenisului practicat a dat dovadă și de o excelentă coordonare mentală în ambele partide disputate până acum, câștigate de fiecare dată cu 2-1, mai întâi în fața jucătoarei germane Tatjana Maria și apoi a favoritei nr. 17, pe care nu o învinsese niciodată, letona Jelena Ostapenko. Seria meciurilor grele nu s-a oprit aici, pentru că în turul 3 dă piept cu brazilianca Beatriz Hadad Maia, favorită nr.13, care a avut serioase emoții în turul 2 în partida cu românca Jaqueline Cristian, revenind de la 0-1 la seturi.

Când se joacă meciul Sorana Cîrstea – Beatriz Haddad Maia în turul 3 la Wimbledon 2023

Întâlnirea Sorana Cîrstea – Beatriz Hadad Maia se dispută sâmbătă, 8 iulie, de la ora 13:00 pe terenul din complexul de terenuri de la All England Club din Londra, în turul 3 al turneului de Grand Slam de la Wimbledon și este al doilea meci consecutiv în care brazilianca va trebui să înfrunte o jucătoare din România, după victoria mult mai greu obținută decât se anticipa în turul 2, 2-1 cu Jaqueline Cristian.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea – Beatriz Haddad Maia se numără printre cele mai atractive meciuri din turul al treilea al turneului de la Wimbledon, românca ratând de puțin să înceapă competiția cu statut de favorit, pentru că rezultatele obținute la turneele pe iarbă premergătoare Wimbledon nu au fost prea bune. Haddad Maia este favorita nr.13 și la această oră este una dintre cele mai bune jucătoare din circuitul feminin.

Cine este Beatriz Haddad Maia, adversara Soranei Cîrstea în turul 3 la Wimbledon 2023

Brazilianca Beatriz Haddad Maia, locul 13 printre favorite și totodată în ierarhia WTA, este cea mai bună jucătoare din America de Sud la acest moment și deja cea mai bună all time din Brazilia. Are 27 de ani, e de loc din Sao Paulo și provine dintr-0 familie libaneză în care mama, Lais Scaff Haddad cât ți bunica, Arlette Scaff Haddad au fost jucătoare de tenis de naționalitate braziliană.

ADVERTISEMENT

Are două titluri WTA la simplu și patru la dublu, a câștigat ceva mai mult de 2,8 milioane dolari din tenis și a avut o situație similară Simonei Halep în privința dopajului. Găsită pozitiv la un test de urină la turneul de la Bol, din Croația, a fost ancheată de o comisie a ITF care a stabilit că folosise un supliment contaminat. Suspendarea primită a fost una mică, de numai 10 luni. Înainte de US Open 2022 a devenit prima braziliancă din istorie care ajunge într-o finală WTA de Masters, la Toronto, unde a pierdut la mare luptă, cu 2-1 , în fața Simonei Halep.

Câți bani poate câștiga Sorana Cîrstea dacă se califică în turul 4 la Wimbledon 2023

Sorana Cîrstea a avut parte de două meciuri intense în primele tururi la Wimbledon 2023, ambele câștigate după bătălii de trei seturi. În turul a condus cu 1-0, apoi a fost egalată și apoi s-a impus în decisiv în fața Tatjanei Maria din Germania iar în turul 2 a avut un superb come-back de la 0-1 la seturi cu favorita 17, letona Jelena Ostapenko.

ADVERTISEMENT

Beatriz Haddad Maia a trecut și ea prin emoții serioase în primele două meciuri, în care era considerată mare favorită, obținând victorii cu 2-1 în fața kazahei Yulia Putintseva în primul tur și a româncei Jaqueline Cristian în următorul, scenariul fiid idenitc, primul set luat de outsidere și apoi reveniri ale braziliencei.

Cote la pariuri la jocul Sorana Cîrstea – Beatriz Haddad Maia

Pentru casele de pariuri favorita nr.13 la Wimbledon 2013, bgrazilianca Beatriz Haddad Maia, este favorita la calificarea în turul 4, adică în optimi de finală. Dar nu este un statut de favorit autoritar, cota de 1,70 la victorie fiind contrbalansată de cota de 2.15 pentru jucătoarea română. Care are totodată cotă de 1,50 pentru a lua măcar un set în timp ce sud-americanca are 1,26 pentru aceeași opțiune.

ADVERTISEMENT

Sorana trebuie totuși să privească acest meci destul de optimistă, pentru că la meciuri directe o conduce cu 3-1 pe Beatriz Haddad Maia. A bătut-o de două ori pe zgură, la Biarritz și chiar la sud-americancă acasă, la Rio de Janeiro, ambele în 2016, dar și anul acesta, la Dubai, pe hard, cu 2-1. Tot în 2023 s-a impus singura dată și Haddad Maia, la începutul anului, la Adelaide.

ADVERTISEMENT