Sport

Jaqueline Cristian, eliminată de Haddad Maia în turul 2 de la Wimbledon!

Jaqueline Cristian a pierdut în decisiv cu braizlianca Beatriz Haddad Maia. Românca reușise să câștige primul set.
06.07.2023 | 18:21
Jaqueline Cristian eliminata de Haddad Maia in turul 2 de la Wimbledon
Jaqueline Cristian - Beatriz Haddad Maia în turul 2 de la Wimbledon! Când începe. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
06-07-2023
13:35

Jaqueline Cristian - Beatriz Haddad Maia 6-4, 2-6, 4-6

6-4, 2-6, 4-6: Nicio șansă pentru româncă în setul decisiv. 

6-4, 2-6: Brazilianca câștigă setul al doilea.

6-4: Jaqueline face un nou break la momentul potrivit și își trece în cont primul set.

5-4: Românca își continuă seria bună, salvează o minge de break și se află la un singur game de câștigarea setului inaugural.

3-3: După ce și-a pierdut serviciul, românca a revenit superb și a făcut re-break.

2-1: Cristian începe curajos jocul și își face în două rânduri serviciul.

0-0: A început meciul.

Jaqueline Cristian o întâlnește pe brazilianca Beatriz Haddad Maia, cap de serie numărul 13, într-un meci din turul 2 la Wimbledon 2023.

Jaqueline Cristian a intrat pe tabloul principal al ediției 2023 a turneului de Grand Slam de la Wimbledon pe baza clasamentului protejat. Clasamentul protejat este alcătuit special pentru jucătorii și jucătoarele care se aflau pe un loc în primele 50 și fie din motiv de accidentare, de boală gravă sau pentru că au rămas însărcinate, cu o durată de absență între minim 6 luni și 3 ani. Cristian a reușit, deși adversara ei, italianca Lucia Bronzetti, a avut o cotă zdrobitore la pariuri să răstoarne calculele hârtiei și să se impună cu 2-0. A fost prima ei victorie la Wimbledon într-un meci de pe tabloul principal.

Când se joacă meciul Jaqueline Cristian – Beatriz Haddad Maia  din turul 2 de la Wimbledon 2023

Întâlnirea Jaqueline Cristian – Beatriz Haddad Maia se dispută joi, 6 iulie, de la ora 16:30, pe terenul 14 al complexului de terenuri de la All England Club din Londra, în cadrul turul 2 al turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Ora este aproximativă 16:30, întrucât înaintea acestui meci mai sunt programate alte două partide.

ADVERTISEMENT

Primul joc, de la ora 13:00 este unul din turneul masculin, între italianul Lorenzo Musetti și spaniolul Juan Munar Clar, urmat de confruntarea feminină dintre Nuria Parrizas-Diaz și Aliaksandra Sasnovich. Ultimul meci de pe acest teren are loc în a doua sesiune a zilei, la masculin, între Ben Shelton și Laszlo Djere. Totul însă depinde de vreme, care, teoretic, joi, 6 iulie, ar trebui să fie variabilă, mai mult senin, maxima scăzuută, doar 22 de grade, dar nici miercuri nu erau progonozate decât 20 la sută precipitații, spre seară și de fapt a plouat în reprize aproape toată ziua.

Cine este Beatriz Haddad Maia,  adversara Anei Bogdan în al doilea tur al turneului de la Wimbledon

Brazilianca Beatriz Haddad Maia, locul 13 printre favorite și totodată în ierarhia WTA, este cea mai bună jucătoare din America de Sud la acest moment și deja cea mai bună all time din Brazilia. Are 27 de ani, e de loc din Sao Paulo și provine dintr-0 familie libaneză în care mama, Lais Scaff Haddad cât ți bunica, Arlette Scaff Haddad au fost jucătoare de tenis de naționalitate braziliană.

ADVERTISEMENT

Are două titluri WTA la simplu și patru la dublu, a câștigat ceva mai mult de 2,8 milioane dolari din tenis și a avut o situație similară Simonei Halep în privința dopajului. Găsită pozitiv la un test de urină la turneul de la Bol, din Croația, a fost ancheată de o comisie a ITF care a stabilit că folosise un supliment contaminat. Suspendarea primită a fost una mică, de numai 10 luni. Înainte de US Open 2022 a devenit prima braziliancă din istorie care ajunge într-o finală WTA de Masters, la Toronto, unde a pierdut la mare luptă, cu 2-1 , în fața Simonei Halep.

Câţi bani primeşte Jaqueline Cristian dacă se califică în turul 3 de la Wimbledon 2023

În primul tur la actuala ediție de la Wimbledon Jaqueline Cristian, locul 113 mondial, a răsturnat toate pronosticurile care o dădeau învingătoare clară pe italianca Lucia Bronzetti și cu o victorie în două seturi a avansat în turul 2, aducându-i al doilea eșec pensinsularei din tot atâtea confruntări directe. A fost primul succes înregistrat de româncă pe tabloul principal la Wimbledon.

ADVERTISEMENT

Adversara lui Jaqueline, brazilianca Beatriz Haddad Maia, a avut serioase probleme în turul 1 cu jucătoarea kazahă Yulia Putintseva, de care a trecut în trei seturi, după ce l-a pierdut foarte clar pe primul. Atât Jaqueline Cristian cât și Beatriz Haddad Maia au fost recompensate pentru calificarea în turul 2 cu suma de 85.000 de lire sterline dar numai una singură va urca la suma de 131.000 de lire sterline reușind să ajungă în turul 3.

Cote la pariuri la jocul Jaqueline Cristian – Beatriz Haddad Maia

Dacț în primul tur, la meciul cu italianca Lucia Bronzetti, aceasta era favorită în fața lui Jaqeuline Cristian la cote de 1,35 – 2,90 la acest meci din turul 2, contra braziliencei Beatriz Haddad Maia, adică între locurile 113 și 13 WTA, casele de pariuri nici nu o bagă în seamă pe româncă. Beatriz Haddad Maia are efectiv o cotă modică la victorie, doar 1,15 iar Cristian nu mai puțin de 5,60!

ADVERTISEMENT

Cele două nu s-au mai întâlnit niciodată până acum într-un meci oficial. Însăși varianta ca Jaqueline Cristian să reușească sâ câștige un set pare ceva deosebit de dificil pentru casele de pariuri, care acordă acestei opțiuni cota de 2,50. De aici e de la sine înțeles și faptul că dacă această partidă nu se va termina în două seturi și se vor juca maxim, adică trei, cota va fi una foarte mare, 3,20.

ADVERTISEMENT