Sporturi

Sorana Cîrstea nu va mai juca la Abu Dhabi. Accidentare de ultimă oră a româncei

07.01.2021 | 13:45
Sorana Cirstea nu va mai juca la Abu Dhabi Accidentare de ultima ora a romancei
ADVERTISEMENT

Clasată pe locul 71 în ierarhia WTA, Sorana Cîrstea trebuia să debuteze astăzi în cadrul turneului de la Abu Dhabi, însă o accidentare în zona abdominală nu i-a permis să mai joace.

Românca trebuia să dea piept cu jucătoarea Karolina Pliskova, însă nu va mai intra pe teren și va fi înlocuită de o jucătoare din Grecia, venită din postura de „lucky loser”.

ADVERTISEMENT

Despina Papamichail a fost eliminată în calificări, însă va intra pe teren în locul Soranei Cîrstea. Meciul în care trebuia să joace românca va avea loc în jurul orei 16:00.

Sorana Cîrstea nu va mai juca la Abu Dhabi. S-a accidentat la abdomen

În vârstă de 30 de ani, sportiva originară din Târgoviște traversează o perioadă bună a carierei. Ea trebuia să debuteze în 2021 la Abu Dhabi, turneu la startul căruia era programată să dea piept cu cehoaica Pliskova. Numai că problemele medicale au împiedicat-o pe româncă să își desfășoare activitatea conform planului.

ADVERTISEMENT

WTA a anunțat, cu doar câteva ore înaintea partidei care trebuia să se dispute în jurul orei României 16:00, că Sorana Cîrstea a fost nevoită să se retragă din cauza unei accidentări la abdomen și că va fi înlocuită de grecoaica Despina Papamichail. Meciul se va disputa pe arena centrală.

Dacă s-ar fi disputat, partida ar fi fost doar a treia întâlnire dintre Sorana Cîrstea și Karolina Pliskova. Cele două și-au împărțit primele două dueluri, iar cehoaica se declarase optimistă înaintea meciului ce ar fi trebuit să se joace astăzi: „Mereu am reușit să câștig primul meci al anului și aș vrea să fac asta și în 2021”, afirma Pliskova.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea va merge în Australia în februarie

Luna februarie va fi una dedicată tenisului jucat pe pământ australian. Înaintea turneului de Grand Slam de la antipozi, programat pentru perioada 8 – 21 februarie, WTA a anunțat că vor mai fi organizate două turnee WTA 500, respectiv „Gippsland Trophy” și „Yarra Valley Classic”. Sorana Cîrstea a fost și ea invitată să participe la unul dintre acestea.

De asemenea, dacă totul va fi bine din punct de vedere medical, Sorana va fi prezentă și pe tabloul competiției Australian Open. În cazul în are este eliminată în prima săptămână, sportiva noastră va avea ocazia să participe la un turneu WTA 250 desfășurat la Melbourne.

ADVERTISEMENT

Imediat după Australian Open, WTA a anunțat că se va disputa un nou turneu WTA 500. Aceseta se va desfășura la Brisbane, iar Sorana Cîrstea ar putea să se înscrie și acolo. Totul depinde, momentan, de gravitatea accidentării suferite de româncă în zona abdominală.

ADVERTISEMENT