Sport

Catalonia Open 2023. Sorana Cîrstea a câștigat primul trofeu al sezonului după ce a salvat o minge de meci în finala cu Elizabeth Mandlik. Video

Sorana Cîrstea a câștigat primul trofeu al sezonului la Catalonia Open. Românca a trecut în finală de Elizabeth Mandlik la capătul unui meci dramatic.
07.05.2023 | 15:14
Catalonia Open 2023 Sorana Cirstea a castigat primul trofeu al sezonului dupa ce a salvat o minge de meci in finala cu Elizabeth Mandlik Video
Sorana Cîrstea a câștigat primul trofeu al sezonului la Catalonia Open. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
07-05-2023
12:25

Câți bani a câștigat Sorana Cîrstea după succesul de la Catalonia Open

Sorana Cîrstea a câștigat primul trofeu al sezonului. S-a întâmplat pe zgura de la Catalonia Open, turneu dotat cu premii totale în valoare de 115.000 de dolari. În finală, „Sori” a trecut de Elizabeth Mandlik (147 WTA, 21 de ani), scor 6-1, 4-6, 7-6(1). 

Primul set a fost câștigat autoritar de Sorana Cîrstea, sportiva din SUA câștigând un singur game. În actul secund, jocul s-a echilibrat, iar tânăra sportivă de peste Ocean s-a impus cu 6-4. Setul decisiv a fost extrem de dramatic. Elizabeth Mandlik a avut minge de meci la 5-4, însă Sorana Cîrstea a revenit și nu i-a dat nicio șansă adversarei în tie-break-ul setului decisiv. 

Pentru performanța de la Catalonia Open, Sorana Cîrstea a încasat 15.000 de dolari și 160 de puncte în clasamentul WTA. Sportiva din România va fi de luni noul numărul 34 mondial, cu 1293 de puncte, după ce a urcat nu mai puțin de 10 locuri în clasament. 

07-05-2023
10:47

E. Mandlik - S. Cîrstea 1-6, 6-4, 6-7(1)

1-6, 6-4, 6-7(1): Experiența Soranei Cîrstea s-a dovedit a fi decisivă. Românca nu i-a lăsat nicio șansă în tie-break-ul setului decisiv sportivei din SUA, iar „Sori” a câștigat primul trofeu al sezonului. 

1-6, 6-4, 6-6: Sorana Cîrstea câștiga lejer pe serviciu și trimite meciul în tie-break. 

1-6, 6-4, 6-5: Luptă extrem de echilibrată pentru trofeul de la Catalonia Open. Sorana Cîrstea a salvat o minge de meci la 4-5, însă a ratat două mingi de break în următorul game. Sportiva din SUA va servi pentru câștigarea trofeului. 

1-6, 6-4, 5-4: Sorana Cîrstea a scăpat de sub control setul decisiv. Mandlik a condus cu 5-2, însă românca a revenit și va servi pentru a rămâne în meci. 

1-6, 6-4, 1-2: Sorana Cîrstea face prima break-ul în setul decisiv și trece la conducerea meciului. 

1-6, 6-4, 0-0: După ce a condus cu 4-0 Mandlik a redus motoarele și i-a permis Soranei Cîrstea să se apropie la 5-4. În cele din urmă, „Sori” a pierdut pe propriul serviciu, iar sportiva din SUA a trimis finala în decisiv. 

1-6, 4-0: Jocul arată cu totul diferit în setul secund. Mandlik a câștigat de două ori pe serviciul româncei și s-a distanțat pe tabelă. 

1-6: Tânăra sportivă din SUA a câștigat un singur game în primul set adjudecat fără emoții de Sorana Cîrstea. 

0-3: Sorana revine de la 0-40 în primul game și își face serviciul. Americanca cedează inițiativa, iar Cîrstea se distanțează. 

0-0: Partida a început! Sorana Cîrstea va servi prima. 

06-05-2023
11:48

L. Davis - S. Cîrstea 4-6, 5-7

4-6, 5-7: Sorana Cîrstea s-a calificat în finala turneului de la Catalonia Open, prima a sezonului. Românca a trecut de Lauren Davis, scor 6-4, 7-5 după o oră și 41 de minute de joc. În meciul pentru trofeu de duminică, Sorana Cîrstea va juca împotriva lui Elizabeth Mandlik (21 de ani, 147 WTA) din SUA. 

4-6, 5-5: Dramatism total în setul secund. Sorana Cîrstea a avut două mingi de a închide partida, însă Lauren Davis a câștigat în cele din urmă la serviciu. Setul intră în prelungiri. 

4-6, 3-2: Pasaj mai slab de joc pentru Sorana Cîrstea. Lauren Davis face break-ul și trece la conducere în setul secund. 

4-6, 1-2: Sorana Cîrstea a câștigat un game incredibil de disputat pe propriul serviciu. 

4-6: Sorana Cîrstea a câștigat pentru a doua oară în set pe serviciul lui Lauren Davis și și-a adjudecat primul set după o revenire incredibilă. 

4-5: Sorana Cîrstea a echilibrat soarta primului set după ce a câștigat un game echilibrat pe serviciul americancei. 

3-2: În continuare se merge cu serviciul. Lauren Davis s-a impus cu ceva emoții la serviciu.

2-1: Lauren Davis a făcut break-ul în primul game al meciului și se află la conducere. 

Meciul dintre Lauren Davis și Sorana Cîrstea a început! Românca va servi prima. 

05-05-2023
12:22

Sorana Cîrstea s-a calificat în semifinale la Catalonia Open

Sorana Cîrstea s-a calificat „en-fanfare” în semifinalele competiției de la Catalonia Open. Românca, locul 44 WTA, a trecut fără emoții în sferturi, scor 6-2, 6-2 de Caty McNally (69 WTA) după o oră și nouă minute de joc. 

Românca și-a cedat doar de două ori serviciul, în timp ce sportiva din SUA a pierdut pe propria servă de șase ori. Pentru un loc în marea finală, Sorana Cîrstea o va înfrunta pe Lauren Davis (56 WTA) tot din Statele Unite. Cele două s-au înfruntat recent pe zgura de la Madrid, iar românca s-a impus în trei seturi. 

Sportiva din România va lupta pentru un loc în semifinalele turneului împotriva lui Caty McNally, care a reușit să treacă de Nadia Podorska în optimile de finală ale turneului de la Reus.

Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturile de finală de la Catalonia Open

Sorana Cîrstea s-a calificat fără emoții în sferturile de finală de la Catalonia Open, după ce a trecut lejer, în două seturi, de Anna Karolina Schmiedlova, într-o partidă care a durat o oră și 43 de minute.

ADVERTISEMENT

În următoarea fază, Sorana o va înfrunta pe Caty McNally, o sportivă din Statele Unite ale Americii, care ocupă locul 69 în ierarhia mondială, aceasta fiind prima întâlnire dintre cele două.

Catalonia Open, care se desfășoară la Reus, este primul turneu la care participă Sorana Cîrstea după ce a fost eliminată de la turneul de la Madrid în runda a doua.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea, parcurs foarte bun la turneele din SUA

Sorana Cîrstea a avut evoluții foarte bune în acest an la turneele din SUA, ajungând în semifinalele turneului de la Miami și în sferturile de finală de la Indian Wells, dezvăluind „rețeta” parcursului său bun:

„Am spus-o de la începutul anului. Am muncit extrem de mult să fiu aici şi mă bucur că în sfârşit rezultatele sunt pe măsura muncii. Normal, a fost o lună foarte frumoasă şi plină de un tenis de calitate. Am un gust amar legat de semifinală, pentru că simţeam că pot mai mult.

ADVERTISEMENT

Însă, asta este, învăţ din greşeli, şi sper ca de acum înainte să pot menţine acest nivel de tenis. Eu îmi ştiu potenţialul, ştiu nivelul de joc, ştiu ce pot să fac”.

„Și din cauza aceasta am şi tras extrem de mult, am încercat să îmi iau un antrenor nou, o echipă de calitate. Pentru că simţeam că potenţialul meu este mult mai sus de clasamente sau de rezultatele pe care le-am avut în ultimii ani.

ADVERTISEMENT

Mă bucur că am reuşit să arăt acest lucru la două turnee consecutive, la două turnee foarte mari. Sper să continui pe linia asta. Mereu am avut un potenţial uriaş, însă poate uneori lucrurile erau destul de dezordonate. El a venit şi a aranjat acest puzzle ca să ajung la potenţialul pe care mi-l doresc. Da, absolut, simt că există o chimie specială. 

Am avut și până acum nişte antrenori de nota 10, și le sunt foarte recunoscătoare. Însă, da, cu Thomas am făcut acest click. A venit cu această experienţă de jucător de TOP 10, cu această mentalitate un pic mai relaxată, dar în egală măsură mult mai matură. Şi să spun că ne completăm foarte bine”, a mai spus Sorana Cîrstea.

ADVERTISEMENT