Sport

Sorana Cîrstea dezvăluie secretul prestațiilor din America: ”A aranjat lucrurile ca să ajung la potenţialul pe care mi-l doresc”

Sorana Cîrstea a dezvăluit care este secretul formei excelente, după ce a jucat sfert de finală la Indian Wells și semifinala la Miami.
03.04.2023 | 09:55
Sorana Cirstea dezvaluie secretul prestatiilor din America A aranjat lucrurile ca sa ajung la potentialul pe care mil doresc
Sorana Cîrstea, optimistă după rezultatele din America. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea a avut un start greoi de an. Însă lucrurile s-au schimbat radical în ultimele săptămâni. Dovadă rezultatele obținute peste Ocean. Cu rezultate excelente la Indian Wells și Miami, unde a jucat sferturi de finală, respectiv în semifinală.

Sorana Cîrstea, optimistă după rezultatele din America: ”Îmi știu potențialul, nivelul de joc. Sper să continui pe linia aceasta”

Revenită în țară după ce a jucat în semifinala de la Miami Open, Sorana Cîrstea a reiterat ideea că încă nu a digerat complet înfrângerea suferită în fața Petrei Kvitova.

ADVERTISEMENT

Însă, pe de altă parte, ajunsă acum pe poziția 41 WTA, după un salt de 33 de locuri, ”Sori” este optimistă în ceea ce privește viitorul. Și a punctat din nou că actualul său antrenor, Thomas Johansson, este cel care are meritul pentru transformarea sa.

”Am spus-o de la începutul anului. Am muncit extrem de mult să fiu aici şi mă bucur că în sfârşit rezultatele sunt pe măsura muncii.

ADVERTISEMENT

Normal, a fost o lună foarte frumoasă şi plină de un tenis de calitate. Am un gust amar legat de semifinală, pentru că simţeam că pot mai mult.

Însă, asta este, învăţ din greşeli, şi sper ca de acum înainte să pot menţine acest nivel de tenis. Eu îmi ştiu potenţialul, ştiu nivelul de joc, ştiu ce pot să fac.

ADVERTISEMENT

Și din cauza aceasta am şi tras extrem de mult, am încercat să îmi iau un antrenor nou, o echipă de calitate. Pentru că simţeam că potenţialul meu este mult mai sus de clasamente sau de rezultatele pe care le-am avut în ultimii ani.

Mă bucur că am reuşit să arăt acest lucru la două turnee consecutive, la două turnee foarte mari. Sper să continui pe linia asta.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea despre Thomas Johansson: ”Simt că există o chimie specială”

Am început să colaborez cu Thomas în octombrie. Iniţial aveam o accidentare la umăr, care din septembrie m-a scos din circuit.

Cred eu că are o viziune extrem de bună asupra jocului. Și are extraordinar de multă experienţă la nivel înalt, însemnând semifinale, finale de turnee mari.

Mereu am avut un potenţial uriaş, însă poate uneori lucrurile erau destul de dezordonate. El a venit şi a aranjat acest puzzle ca să ajung la potenţialul pe care mi-l doresc. Da, absolut, simt că există o chimie specială. 

Am avut și până acum nişte antrenori de nota 10, și le sunt foarte recunoscătoare. Însă, da, cu Thomas am făcut acest click.

A venit cu această experienţă de jucător de TOP 10, cu această mentalitate un pic mai relaxată, dar în egală măsură mult mai matură. Şi să spun că ne completăm foarte bine”, a declarat Sorana Cîrstea.

ADVERTISEMENT