Sport

Sorana Cîrstea scrie istorie în circuitul WTA 2023! Recordul doborât de sportiva din România la Dubai

În primul tur al turneului WTA din Dubai, Sorana Cîrstea a reușit să câștige contra braziliancei Beatriz Haddad Maia cel mai lung meci din acest an în circuitul feminin.
20.02.2023 | 17:44
Sorana Cirstea scrie istorie in circuitul WTA 2023 Recordul doborat de sportiva din Romania la Dubai
Sorana Cîrstea a reușit să câștige cel mai lung meci din acest an în circuitul feminin, potrivit datelor Opta.
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul secund al turneului de la Dubai după ce a trecut cu 4-6, 7-6 (7), 7-5 de brazilianca Beatriz Hadad Maia (12 WTA). Românca nu mai reușise să învingă o jucătoare de Top 20 WTA din 16 august 2022, când a trecut de elvețianca Belinda Bencic la Cincinnati.

Sorana Cîrstea, victorie în cel mai lung meci din circuitul WTA în 2023

Sorana Cîrstea și Beatriz Hadad Maia se mai întâlniseră de trei ori de-a lungul timpului. Românca avea avantaj la meciurile directe, 2-1. Însă înfrângerea fusese consemnată chiar în acest an, în primul tur al turneului de la Adelaide, atunci când brazilianca se impunea cu  7-6 (5), 6-1.

ADVERTISEMENT

Tot Hadad Maia a fost cea care a obținut și astăzi primul set în turneul de la Dubai, de categorie WTA 1.000, dotat cu premii totale de 2,7 milioane de dolari. Iar în cel secund a avut două mingi de meci. Însă Sorana s-a impus în tie-break cu 9-7.

Pentru ca mai apoi, în decisiv, să izbutească să câștige cu 7-5. O victorie obținută după un joc care a durat trei ore, 29 de minute și 54 de secunde. Un nou record de durată pentru acest sezon WTA.

ADVERTISEMENT

Precedentul fusese stabilit tot la Dubai, duminică. Este vorba despre meciul câştigat de rusoaica Liudmila Samsonova în fața Paulei Badosa (Spania), scor 6-7 (3), 7-6 (5), 6-4. Meci încheiat după trei ore şi 22 de minute de joc.

Statisticienii de la Opta remarcă faptul că liderul mondial WTA, poloneza Iga Swiatek, a stat mai puțin pe teren în tot turneul de la Doha, pe care l-a câștigat.

ADVERTISEMENT

”Am luptat din greu astăzi. Cred că am dat totul pe teren, nu mai am nimic. Uneori, trebuie să reziști în meci, chiar dacă adversara joacă extraordinar.

Tenisul nu este corect uneori. Joci bine timp de trei ore și jumătate și diferența se face la un punct. Dar așa e în tenis, mă bucur că am câștigat astăzi și sunt mândră de modul în care am luptat.

ADVERTISEMENT

Nu mi-am produs să dobor recordul de durată, sincer (n.r. – râde). Dar am întâlnit o jucătoare într-o formă foarte bună, este greu de învins, e o luptătoare”, a spus Sorana Cîrstea, după victoria de la Dubai.

ADVERTISEMENT