Sport

Sorana Cîrstea se pregătește să revină în circuitul mondial. ”Sper că vom putea fi prietene din nou”

Eliminată prematur la ultimul turneu la care a participat, Miami Open, Sorana Cîrstea debordează de optimism înainta debutului sezonului pe zgură în circuitul mondial.
11.04.2022 | 16:12
Sorana Cirstea se pregateste sa revina in circuitul mondial Sper ca vom putea fi prietene din nou
Sorana Cîrstea a revenit la antrenamente și pregătește sezonul de zgruă din circuitul WTA. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea are un sezon foarte bun în circuitul mondial de tenis și se apropie de o revenire Top 20. Acest lucru s-ar putea întâmpla în perioada următoare când sunt programate turneele pe zgură.

Sorana Cîrstea e nerăbdătoare să revină în turnee

Sorana Cîrstea și-a aniversat recent ziua de naștere și așteaptă cu optimism primele trunee pe zgură din acest sezon. Românca, numărul 24 WTA a postat pe rețelele de socializare un mesaj care trădează nerăbdarea de a juca pe această suprafață.

ADVERTISEMENT

”Înapoi pe zgură. Sper că vom putea fi prietene din nou anul acesta”, a fost textul atașat unei fotografii în care sportiva se pregătește de antrenament.

Primul turneu la care jucătoarea din România va participa după eliminarea de la Miami Open, este cel de la Istanbul de categorie WTA 250, programat în perioada 18-24 aprilie.

ADVERTISEMENT

Anul trecut, Cîrstea s-a impus la Istanbul, după ce a învins-o în finală pe belgianca Elise Mertens cu 6-1, 7-6, astfel că este obligată să-și apere punctele pentru a spera într-o accedere între primele 20 de jucătoare ale lumii.

După competiția din Turcia, românca va participa la turneul de 1000 de puncte la Madrid, acolo unde sunt așteptate cele mai importante jucătoare din circuitul WTA.

ADVERTISEMENT

Alături de Sorana Cîrstea și Simona Halep, la Madrid și-au confirmat deja prezența și liderul mondial Iga Swiatek, dar și britanica de origine română Emma Răducanu.

Turneul de la Madrid se va desfășura în perioada 28 aprilie – 7 mai și este considerat de specialiști cel mai important eveniment din circuitul mondial feminin, dinainte de Roland Garros.

ADVERTISEMENT

Până să evolueze la Paris, Sorana Cîrstea are mai multe oportunități de a aduna puncte, la turneele de la Roma, Strasbourg, Rabat sau Koln.

ADVERTISEMENT