Sport

Sorana Cîrstea și Ana Bogdan și-au aflat adversarele de la Indian Wells! Jaqueline Cristian, eliminată în calificări

Sorana Cîrstea și Ana Bogdan și-au aflat adversarele de la turneul de 1.000 de puncte de la Indian Wells. Jaqueline Cristian a cedat în primul tur de calificări.
05.03.2024 | 16:04
Sorana Cirstea si Ana Bogdan siau aflat adversarele de la Indian Wells Jaqueline Cristian eliminata in calificari
Sorana Cîrstea a aflat cu cine va juca în turul secund la Indian Wells. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea și Ana Bogdan și-au aflat adversarele de la Indian Wells. Cîrstea, cap de serie 19 la turneul din California, va avea parte de tur liber, în timp ce Ana Bogdan intră pe teren încă din primul tur. Jaqueline Cristian, singura româncă prezentă în calificări, a pierdut în primul tur cu locul 124 WTA.

Sorana Cîrstea, cap de serie și tur liber la Indian Wells

Sorana Cîrstea (22 WTA și favorită 19 la Indian Wells) a acces direct în turul 2 la turneul de 1.000 de puncte din California. Prima rachetă a României are un debut de turneu foarte liniștit. În turul secund, Sorana Cîrstea se va duela cu învingătoarea din meciul Sloane Stephens (44 WTA) – Mayar Sherif (70 WTA).

ADVERTISEMENT

De altfel, românca a câștigat în fața americancei în primul tur la WTA Doha 2024, scor 6-3, 6-2, în urmă cu aproximativ o lună. În cazul în care va accede în turul al 3-lea, Sorana Cîrstea se va duela cu Daria Kasatkina, favorită 11 la câștigarea trofeului.

Sorana Cîrstea a ajuns anul trecut până în sferturile de finală la Indian Wells. Românca a fost învinsă în două seturi de Iga Swiatek. Astfel, „Sori” are de apărat nu mai puțin de 205 puncte. Meciurile de pe tabloul principal vor începe de miercuri, 6 martie.

ADVERTISEMENT

Ana Bogdan și-a aflat adversara din primul tur la Indian Wells

Ana Bogdan este cealaltă jucătoare de tenis din România prezentă pe tabloul principal la Indian Wells. Sportiva născută la Sinaia participă doar pentru a doua oară în cariera sa la turneul din California, după apariția din 2017.

Aflată pe locul 65 WTA, Ana Bogdan se va duela în primul tur cu rusoaica Diana Shnaider (74 WTA). În vârstă de doar 19 ani, jucătoarea de tenis din Rusia a arătat un joc solid în acest început de sezon, cucerind titlul la Hua Hin, turneu de categorie WTA 250, în Thailanda.

ADVERTISEMENT

În turul secund, Ana Bogdan ar urma să dea piept cu Maria Sakkari (9 WTA), care a jucat semifinale anul trecut la Indian Wells, iar în urmă cu două sezoane a pierdut finala. De asemenea, jucătoarea din Grecia este dublă semifinalistă de Grand Slam.

  • Caroline Garcia, Jessica Pegula sau Aryna Sabalenka ar urma să fie adversarele Anei Bogdan la Indian Wells. 
ADVERTISEMENT

Jaqueline Cristian, eliminată în primul tur de calificări la Indian Wells

Jaqueline Cristian (82 WTA) a fost singura româncă prezentă în calificările Mastersului de la Indian Wells. Sportiva în vârstă de 25 de ani a pierdut în primul tur cu Storm Hunter (124 WTA), scor 3-6, 5-7 după o oră și 34 de minute.

De altfel, Jaqueline Cristian, revenită între primele 100 de jucătoare ale lumii, nu a impresionat în acest început de sezon. Excepția a fost parcursul de la Transylvania Open, unde românca a pierdut în semifinale cu Ana Bogdan.

ADVERTISEMENT