Sport

Sorana Cîrstea și Simona Halep s-au evitat la Stejarii Club. Unde se pot întâlni față în față cele două mari rivale

Cele mai valoroase jucătoare de tenis ale României nu sunt prietene, dar pot fi adversare la unul dintre cele mai tari turnee din Europa.
13.04.2024 | 19:35
Sorana Cirstea si Simona Halep sau evitat la Stejarii Club Unde se pot intalni fata in fata cele doua mari rivale
Simona Halep si Sorana Cirstea se evita in continuare COLAJ Fanatik
ADVERTISEMENT

Simona Halep și Sorana Cîrstea continua să se evite și s-au antrenat separat săptămâna trecută, la Stejarii Club, acolo unde sunt și vecine, dar relațiile dintre ele rămân în continuare reci.

Ambele au acum antrenori spanioli

Ambele au acum antrenori spanioli, Simona fiind antrenată de Carlos Martinez, iar Sorana de Alberto Costa, doi tehnicieni experimentați, lângă care speră să dea lovitura în sezonul de zgură.

ADVERTISEMENT

Sorana a plecat zilele trecute la Barcelona, acolo unde se va pregăti în continuare și a comunicat turneele la care va fi prezentă în aprilie și mai. Ea va începe competițiile la Stuttgart (15 aprilie), apoi urmează Madrid (22 aprilie), Roma (6 mai) și Roland Garros (27 mai).

Prima competiție la care poate da peste Simona Halep este cea de la Madrid, acolo unde fostul lider mondial a primit un wild card. Simona a fost refuzată la Stuttgart, nemții preferând să ofere facilități de participare altor jucătoare, precum Angelique Kerber, Tatjana Maria, Laura Siegemund și Emma Răducanu.

ADVERTISEMENT

În Germania, la celebrul turneul unde câștigătoarea primește un Porsche, va fi un adevărat festival de vedete, opt dintre primele zece jucătoare ale lumii anunțându-și prezența, în frunte cu trioul Iga Swiatek – Aryna Sabalenka – Coco Gauff.

Simona Halep a fost acceptată, în schimb, cu wild card, la Madrid Open, turneeu de categorie 1000, probabil în virtutea faptului că a câștigat de două ori turneul care i-a aparținut lui Ion Țiriac.

ADVERTISEMENT

Din cauza faptului că Simona abia a reintrat în clasamentul mondial, unde ocupă poziția 1034, ea nu poate intra la turnee decât în calificări sau pe bază de wild card. Sorana Cîrstea se menține pe locul 29 WTA.

Halep s-a retras de la Oeiras

Ea primise invitație la turneul de la Oeiras, din Portugalia, dar s-a retras din cauza unor dureri la genunchi, apărute după chiar prima săptămână de antrenamente la București.

ADVERTISEMENT

Schimbare de planuri! Corpul meu îmi spune că are nevoie de mai mult timp pentru a se obişnui cu revenirea la antrenamentele complete. Nu vreau să mă grăbesc cu revenirea mea, aşa că nu voi juca la Oeiras săptămâna viitoare”, a comunicat Simona Halep.

 

 

 

ADVERTISEMENT