Life

Sorin Bontea, dat în vileag de Nina Hariton! Câștigătoarea Chefi la cuțite spune tot

Nina Hariton a vorbit despre Sorin Bontea, în a cărui echipă a fost la Chefi la cuțite, făcând câteva dezvăluiri despre celebrul bucătar.
19.07.2023 | 16:15
Sorin Bontea dat in vileag de Nina Hariton Castigatoarea Chefi la cutite spune tot
Nina Hariton a vorbit despre Sorin Bontea de la Chefi la cuțite. Foto: Antena 1/ Instagram. Montaj: FANATIK
ADVERTISEMENT

Nina Hariton a câștigat Chefi la cuțite făcând parte din echipa lui Sorin Bontea. Moldoveanca stabilită de ani buni la Paris, acolo unde și-a șlefuit talentul culinar înainte de a-l dezvălui telespectatorilor emisiunii de la Antena 1, a vorbit, în exclusivitate pentru FANATIK, despre experiența trăită în concurs.

Nina Hariton, dezvăluiri despre Sorin Bontea și Chefi la cuțite

Nina Hariton ne-a spus cum este Sorin Bontea în realitate, caracterizându-l așa cum nu a mai făcut-o nimeni până acum. În ciuda zâmbetului și a bunăvoinței pe care o afișează mereu, Sorin Bontea este genul de persoană care îți va spune, ca profesor în gastronomie, unde greșești, chiar dacă s-ar putea să te doară.

ADVERTISEMENT

Atitudinea brutal de sinceră, combinată cu carismă, a ajutat-o pe Nina Hariton enorm de mult, iar pentru asta îi va mulțumi toată viața lui Sorin Bontea. Vedeta de la Chefi la cuțite a mai spus, pentru FANATIK, ce face cu premiul câștigat, în valoare de 30.000 de euro.

Marele premiu, investit în pasiunea sa pentru gătit: „Îmi propun să bucur publicul cu rețete”

„Premiul câștigat la Chefi la cuțite îl investesc în scopul meu final. Prin arome îmbietoare și preparate pline de pasiune, îmi propun să deschid ușa bucătăriei. Vreau să bucur publicul cu rețete ce dansează pe gusturile lor. Am lansat, de altfel, prima mea carte de bucate >.

ADVERTISEMENT

Această carte este invitația mea de a împărtăși fericirea culinară și de a transforma fiecare masă într-o experiență memorabilă. Iar acum lucrăm, împreună cu o echipă, la canalul meu de YouTube. E un canal prin care voi oferi oportunitatea publicului meu de a învăța noi rețete. Voi oferi și tehnici de gătit și sfaturi practice într-un mod vizual și interactiv. Este, de fapt, continuarea cărții mele culinare”, a dezvăluit Nina Hariton, în exclusivitate pentru FANATIK.

Sorin Bontea, dincolo de ecran: „O să-ți spună lucrurile în față”

Omul care a reușit să îi ofere încrederea de care avea nevoie pentru a arăta lumii abilitățile sale a fost, fără doar și poate, Sorin Bontea. Un profesor sincer, dur în observații dacă se poate, dar mereu cu un zâmbet și cu capacitatea de a oferi un imbold celui pe care vrea să îl strunească.

ADVERTISEMENT

„Chef Bontea, pentru mine, era acel chef de la care puteam să învăț nu doar bucătărie, ci și multe lecții de viață, de ambiție. Dacă știi un pic istoria lui Sorin Bontea, cu siguranță n-ai cum să nu rămâi uimit de experiența sa internațională. Odată ce ajungi să faci parte din echipa sa, chef Bontea nu te lasă să pierzi.

Te corectează acolo unde ai greșit. Mereu o face cu un singur scop: să câștigi! Asta doar dacă tu știi să o iei ca atare și să te ambiționezi să mergi mai departe. El niciodată n-o să-ți ascundă adevărul doar ca să te facă să te simți bine. O să-ți spună lucrurile în față. Pe urmă, tu vei decide ce faci cu asta. Pe mine m-a ajutat o astfel de atitudine în parcursul Chefi la cuțite. Pe alocuri, te trezește la realitate și revii pe drumul tău”, a declarat Nina Hariton, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Nina Hariton nu suportă produsele congelate. Pe cine ar fi văzut câștigător în locul ei

Întrebată pe cine ar fi văzut câștigător dacă nu era declarată ea marea învingătoare, Nina a oferit fără să clipească un nume: Constantin. „Pe Constantin, cu siguranță! Pentru că a făcut parte din echipa mea, dar și pentru că, după părerea mea, a fost și este cel mai creativ dintre concurenți. Asta dacă e să ne referim strict la capacitatea de creație în bucătărie. Însă pentru a juca finala cred că ar fi fost dificil pentru el. Știți voi de ce”, a spus Nina Hariton.

Nina ne-a mai zis și ce preferințe are în materie gastronomică, dar și care sunt preparatele pe care le detestă din tot sufletul. Așa cum era de aștept, bucătăria franceză ocupă un loc special pentru ea.

„Eu ador bucătăria franceză. Pentru mine, este mama bucătăriei. De la sosurile clasice până la patiserie, nu cred că există ceva care să nu îmi placă. Ador tot ce e făcut natural. Fait Maison se spune în franceză. Detest semipreparatele și produsele congelate. În rest, chiar și o salată verde cu un sos blasamic are gustul ei special dacă este pusă frumos și cu dragoste în farfurie”, a completat Nina Hariton, pentru FANATIK.

Sfaturile câștigătoarei Chefi la cuțite pentru viitorii concurenți

În finalul conversației avute cu FANATIK, Nina Hariton a oferit câteva sfaturi viitorilor participanți la Chefi la cuțite, spunându-le de ce ar trebuie să țină cont pentru a câștiga acest concurs.

„Nu poți căștiga și nu poți învăța niciodată dacă nu dai greș. Ăsta este citatul meu preferat. În bucătărie, ca în orice alt domeniu, progresul vine în timp și cu practică. Nu-ți fie teamă să experimentezi, dar și să înveți din greșeli. Cu răbdare și pasiune vei putea ieși în față și vei deveni tot mai înzestrat în arta culinară. Noi, după experiența de la Chefi la Cuțite, cu toții devenim mai buni.

Mulți din foștii concurenți și-au început cu adevărat o carieră în Horeca, alții fac cursuri de gătit chiar și la Paris, pentru a progresa și a fi mai buni. Cu siguranță, rețetele bine învățate pot fi o bază solidă pentru a-ți începe călătoria în bucătărie, mai ales la Chefi la Cuțite. Lăsați loc imaginației și creativității. Gătitul este un domeniu în care creativitatea și inovația sunt apreciate”, sunt sfaturile oferite de Nina Hariton.

 

 

 

 

ADVERTISEMENT