Sport

Sorin Cârțu, impresionat după Universitatea Craiova – CFR Cluj 2-0: „Semnalele de alarmă care s-au tras au fost de bun augur”

La finalul derby-ului Universitatea Craiova - CFR Cluj, scor 2-0, Sorin Cârțu s-a arătat mulțumit de evoluția oltenilor și schimbările produse de Eugen Neagoe.
12.02.2023 | 12:30
Sorin Cartu impresionat dupa Universitatea Craiova  CFR Cluj 20 Semnalele de alarma care sau tras au fost de bun augur
Sorin Cârțu, mulțumit de schimbările făcute de Eugen Neagoe pentru Universitatea Craiova - CFR Cluj 2-0: „Asta așteptam de mult timp. S-a văzut dorință și unitate”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova rămâne neînvinsă pe teren propriu în 2023, Andrei Ivan fiind „eroul” alb-albaștrilor și în derby-ul cu CFR Cluj, scor 2-0. Eugen Neagoe a produs schimbări majore în formula de start a formației din Bănie, iar Sorin Cârțu l-a felicitat pe „Geană” pentru inspirația sa și modul în care jucătorii s-au exprimat pe teren.

Sorin Cârțu, mulțumit după Universitatea Craiova – CFR Cluj 2-0: „Echipa a fost schimbată, așteptam asta de mult timp”

Sorin Cârțu a declarat că trebuie să tragă anumite concluzii în ceea ce privește evoluțiile alb-albaștrilor la finalul acestei săptămâni, după înfrângerea cu Farul Constanța și derby-ul cu CFR Cluj. Președintele Universității Craiova a declarat că aștepta de mult timp o îmbunătățire a atitudinii la jucători.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să facem o legătură între ceea ce s-a întâmplat în seara asta și ce a fost, știu ce s-a întâmplat în săptămâna asta. Echipa a fost schimbată, probabil și ca atitudine, iar asta așteptam de mult timp și în seara asta s-a văzut dorința lor de a câștiga și unitatea, ceea ce a lipsit la alte partide”, a declarat Sorin Cârțu.

Andrei Ivan s-a obișnuit cu „dublele” pe stadionul „Ion Oblemenco” în 2023, internaționalul român fiind decisiv în partidele cu FC Hermannstadt și CFR Cluj. Sorin Cârțu s-a declarat mulțumit de revenirea de formă a atacantului, dar și de evoluțiile jucătorilor transferați în această iarnă, Basilio Ndong și Gjoko Zajkov.

ADVERTISEMENT

„Sunt bucuros pentru rezultat, sunt trei puncte obținute în fața CFR-ului, știm capacitatea și forța lor, în seara asta am fost mai eficienți. Mă bucur pentru Ivan, este într-o revenire de formă, două goluri cu CFR Cluj și două cu FC Hermannstadt, este într-o formă bună.

Înseamnă că semnalele de alarmă care s-au tras în ceea ce îl privește pe el au fost de bun augur. Mi-au plăcut Zajkov și Ndong, care a jucat și la Farul într-o repriză, sunt jucători care au calitate și au venit cu un plus în exprimarea echipei și asta așteptăm de la ei”, a spus Sorin Cârțu.

ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu așteaptă aceeași atitudine de la olteni și în play-off: „Vor fi meciuri cu o încărcătură, la fel de puternică”

Președintele alb-albaștrilor a declarat că elevii lui Eugen Neagoe trebuie să arate aceeași determinare pe teren și în meciurile din play-off, care pot fi decisive pentru olteni. Sorin Cârțu a declarat că obiectivul lui Eugen Neagoe la Universitatea Craiova este calificarea în preliminariile unei cupe europene.

„Să aibă cât mai multe victorii (n.r Eugen Neagoe la Universitatea Craiova), va mai avea situații de felul acesta și trebuie să le exploateze. Vine play-off-ul și vor fi meciuri cu o încărcătură la fel de puternică și trebuie să pregătească echipa să aibă reacție, așa cum au avut acum.

ADVERTISEMENT

Prezența în play-off nu este asigurată matematic pentru mai sunt cinci etape, 15 puncte în joc, dar în mare cred că da. Este un prim obiectiv, trebuie să treci prin această treaptă, obligatoriu trebuie să fi în play-off și este o primă treaptă pe care să o rezolvăm total, nu asta ne mulțumește, ci cu câte puncte ajungem în play-off.

Se înjumătățesc punctele și se știu speranțele care sunt pentru cupele europene. Nu există ca Universitatea Craiova să nu tragă la aceste obiective”, a declarat Sorin Cârțu la finalul derby-ului cu CFR Cluj.


  • Cota BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,65 este cota pentru „X2” la meciul FCSB – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT
Tags: