Sport

Sorin Cârțu, necruțător cu arbitrii meciului Chindia – Universitatea Craiova. ”Să fim lăsați să jucăm fotbal”

Sorin Cârțu, președintele Universității Craiova, îl suspectează pe Ionuț Coza, ”central” la partida cu Chindia de marți, că are o antipatie față de craioveni.
30.11.2022 | 18:15
Sorin Cartu necrutator cu arbitrii meciului Chindia  Universitatea Craiova Sa fim lasati sa jucam fotbal
Sorin Cârțu este nemulțumit de maniera de arbitraj a lui Ionuț Coza la jocul cu Chindia și spune că, în opinia sa, ”centralul” are ceva cu echipele din Craiova. Foto: SPORT Pictures
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a condus 1-0 la Ploiești cu Chindia. A rămas însă în 10, după eliminarea lui Screciu, iar, pe final, echipa lui Toni Petrea, a reușit să restabilească egalitatea și să obțină remiza. Sorin Cârțu consideră că este un rezultat minicinos. Și că acesta a fost influențat de arbitrajul lui Ionuț Coza.

”Poate are o antipatie față de craioveni”, îl acuză Sorin Cârțu pe Ionuț Coza

Universitatea Craiova a început în forță partida cu Chindia. Și a izbutit să deschidă scorul încă înainte de epuizarea primului sfert de ceas, prin Crețu.

ADVERTISEMENT

N-a putut însă să se desprindă. Iar spre mijlocul părții a doua, în numai un minut, Screciu a primit două avertismente, astfel că a fost eliminat. Iar în 10, oltenii au primit gol în minutul 90, și au fost obligați să se mulțumească doar cu un egal.

În opinia lui Sorin Cârțu, președintele Universității Craiova, decizia este mai dură decât trebuia. Și spune că centralul Ionuț Coza a utilizat unități de măsură diferite în evaluarea fazelor. Defavorizându-i pe jucătorii echipei sale.

ADVERTISEMENT

Mai mult, la Pro Arena, Sorin Cârțu a apreciat că ”centralul” partidei disputate la Ploiești ar putea avea ceva împotriva echipelor din Craiova. Făcând referire la discuții iscate și după meciuri ale celeilalte echipe din oraș, FCU Craiova 1948.

”Am pierdut două puncte. E nedrept rezultatul. Urmează meciul cu FCU (n.r. FCU Craiova 1948) și încercăm să reparăm ce am făcut aseară și să luăm 3 puncte. 

ADVERTISEMENT

Sper că jocul nu va mai fie influențat de arbitraj. Din punctul meu de vedere, s-a arbitrat și cu diferențe de măsură. Să luăm al doilea fault al lui Screciu, la care a luat al doilea galben. 

Mi s-a părut mai grav faultul din prima repriză, când se vine cu talpa pe glezna lui Cîmpanu, decât intrarea din lateral a lui Screciu. 

ADVERTISEMENT

Poate sunt acuzat de subiectivism, dar sunt diferențe de măsură în deciziile arbitrului. Nu vreau să mă gândesc la mai multe și să fiu interpretat subiectiv. Mi s-a părut că a așteptat greșeala lui Screciu.

A mai fost o discuție despre arbitrul Coza. Știu că au mai fost discuții și când arbitra cealaltă echipă din oraș. Poate are o antipatie față de craioveni. 

N-am vrea să vedem astfel de greșeli în meciul care urmează, să fim lăsați să jucăm fotbal”, a declarat Sorin Cârțu.

ADVERTISEMENT