Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Sorin Cârțu, necruțător cu jucătorii naționalei după România – Israel 1-1: “Te ia depresia! Era nevoie de Mitriță”

Jocul României a nemulțumit pe toată lumea. Sorin Cârțu a privit cu supărare evoluția tricolorilor și îi mulțumește portarului advers pentru golul reușit de Alibec. Pe teren, Israel a făcut legea.
10.09.2023 | 17:25
Sorin Cartu necrutator cu jucatorii nationalei dupa Romania  Israel 11 Te ia depresia Era nevoie de Mitrita
Sorin Cartu, NECRUTATOR cu juctorii nationalei dupa Romania - Israel 1-1. foto: colaj fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Echipa condusă de Iordănescu a avut o seară fără reușite pe Național Arena. România a terminat la egalitate partida cu Israel, scor 1-1, într-un meci în care oaspeții au fost la un pas de victorie. Astfel, visul de a lua 6 puncte în dubla cu Israel și Kosovo a fost ruinat, iar tricolorii sunt obligați să învingă în următoare partidă.

Cârțu spera la 6 puncte din 6

“Față de ce am sperat am fost dezamăgit. Mi-aș fi dorit să luăm 6 puncte din cele două partide să trecem într-o certitudine a acestei generații. Eu m-am săturat de starea lor relativitatea. Tot ce au arătat sunt niște relativi. Mă gândeam că poate fiind acum situația asta, un program bunicel, mă gândeam că putem să câștigăm

ADVERTISEMENT

Însă ce am văzut aseară este dezamăgitor, depresiv, deranjant. Ne-au dat o lecție Israelul, au ținut o lecție deschisă. Am rămas surprins după meci, chiar Edi când a spus că i-a plăcut cum a arătat echipa prima repriză. Ce s-a întâmplat repriza a 2-a a fost consecința la ce s-a întâmplat în prima repriză.

Ceea ce s-a întâmplat când am dat golul, a fost un gol norocos, a scăpat-o portarul în față, era un șut de reținut. Și înainte a făcut gafa aia de era să treacă balonul peste el. Noi am condus cu șansă, dar ce a arătat jocul echipei noastre nu ar fi meritat să avem avantaj”, a declarat Sorin Cârțu.

ADVERTISEMENT

Tactica României nu a avantajat-o

Tricolorii au făcut zid în fața apărării lui Moldovan în încercarea de a conserva rezultatul. Din păcate pentru ei, Israel a reușit să străpungă defensiva lui Iordănescu și să restabilească egalitatea. Ba mai mult, oaspeții au fost la un pas să învingă, iar doar bara i-a adus României un punct.

“Eu mă așteptam la un joc combinativ, am fost surprins când am văzut formația. Noi ne propunem, pentru a combina își trebuie o dezvoltare a jocului elaborată, iar asta nu se poate fără un mijlocaș central defensiv de calitate. Mijlocașii noștri centrali, nu știu ce li se cere. Eu aș vrea să văd mijlocașii în demarcări orizontale. jucătorii care au balonul nu au sprijin și dau pasa lungă. 

ADVERTISEMENT

Aveai nevoie de Mitriță, de jucători de combinație. Eu cred că ar fi fost benefic Mitriță. Am considerat că apărem cu o echipă de combinație dacă vrem 6 puncte, o echipă care să pună presiune pe apărarea adversă. Eu aș fi jucat cu Olaru, e un jucător pe care îl simpatizez. 

Îl pui pe Coman într-o situație din asta să se retragă după fundașul advers. Poți juca cu un 4-3-3 fără să chemi atacanții în spate. Tot o dau cu unitatea de grup, ni se scot mereu la declarații. E inadmisibil ce a făcut Coman dacă a fost intenționat, eu am înțeles că e o unitate de grup”, a completat Sorin Cârțu.

ADVERTISEMENT

FANATIK SUPERLIGA este LIVE și EXCLUSIV pe FANATIK.RO. Show-ul este în fiecare luni, marți și vineri de la 10:30, iar în premieră, în aceeași zi de la 17:30. Emisiunea este pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Cartu critica nationala

 

ADVERTISEMENT