Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Lupu și Adi Ilie, analiză dură după România – Israel 1-1: “Dezastru!” / “Coman a ajuns fundaș”

Dănuț Lupu și Adi Ilie au venit cu o analiză dură după meciul România - Israel, scor 1-1 în preliminariile Euro 2024. Mesaj aspru pentru naționala lui Edi Iordănescu.
10.09.2023 | 11:22
Lupu si Adi Ilie analiza dura dupa Romania  Israel 11 Dezastru  Coman a ajuns fundas
Analiză dură la FANATIK SUPERLIGA după România Israel. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

România a ratat șansa să o egaleze la puncte în grupă pe Elveția. Naționala lui Edi Iordănescu a remizat pe teren propriu cu Israel, scor 1-1, însă jocul „tricolorilor” a fost extrem de modest, mai ales în a doua repriză. Specialiștii FANATIK SUPERLIGA au analizat pe larg prestația echipei naționale.

Dănuț Lupu, semnal de alarmă după România – Israel 1-1: „Dezastru”

Denis Alibec a deschis scorul în prima repriză, după o respingere modestă a portarului Glazer. Dănuț Lupu este de părere că „tricolorii” au înscris cu noroc. Fostul internațional a comparat jocul de la echipa națională cu cel al lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

„O primă repriză în care au tatonat și unii, și ceilalți. Am dat un gol care a fost pe undeva norocos. În schimb în repriza a doua a fost dezastru. A fost norocos că o respinge ăla în față.

Cel puțin mijlocașii n-au avut curajul să țină cât de cât de minge. Au pasat doar în spate. Atâta timp cât joci doar în spate… Îi vedeam pe actualul Dinamo.

ADVERTISEMENT

Echipa națională a început până la 30 de metri să joace bine, de la 30 metri spre poartă avem mari probleme”, a spus Dănuț Lupu, la FANATIK SUPERLIGA.

Mihai Stoichiță îl contrazice pe Lupu: „E chestie de talent și inspirație”

Mihai Stoichiță nu dă vine pe noroc la golul marcat de România în meciul cu Israel. Directorul tehnic al FRF a scos în evidență faza de joc dinaintea golului, când mingea a trecut pe la Sorescu, Coman, Stanciu și Alibec.

ADVERTISEMENT

„Eu zic că nu e norocos. Golul nu e norocos, m-am uitat la gol de 100 de ori. Schimbarea de direcție dacă o faci nu e norocoasă. Încercarea de pasă a lui Coman cu exteriorul nu e norocoasă.

E chestie de talent și de inspirație. Alibec, băiat deștept, nu ia unu la unu pentru că se regrupaseră. Redeschide jocul cu o pasă în centru lui Stanciu”, a spus și Mihai Stoichiță.

ADVERTISEMENT

Vivi Răchită consideră că Israel a făcut un joc solid datorită celor doi fundași centrali și mijlocașului central care au construit cu mingea jos. „Ca să construiești îți trebuie un mijlocaș central cum a avut Israel. Israel unde a câștigat?

La cei doi fundași centrali și la mijlocașul central. Toți trei au construit, toți trei au pus mingea jos. (n.r. a avut dreptate publicul să-i fluiere?) Eu zic că da. Când dai pase înapoi la 1-1 acasă?”, a fost analiza lui Vivi Răchită.

Adi Ilie, analiză dură România – Israel 1-1: „Coman a ajuns fundaș stânga”

România ocupă locul 2 în grupă după 5 etape, cu 9 puncte, la un punct peste Israel și la două în spatele liderului Elveția. Adi Ilie nu neagă rezultatele bune obținute de „tricolori”, însă a criticat modul de organizare al jocului. „Cobra” a remarcat poziția în care a ajuns Florinel Coman la meciul cu Israel.

„S-a apărat numai la 14 metri la noi. Mi s-a părut cel mai bun fundaș stânga (n.r. Florinel Coman). Eu cu el aș juca fundaș stânga de-acum încolo. Are viteză, unu la unu. Stanciu băga alunecări în careu la un moment dat, recupera mingea. 

Nea Mihai (n.r. Stoichiță), dacă tot zici că facem egal cu toți, eu sunt de acord și suntem în cărți și n-am pierdut cu nimeni, dar ca organizare de joc nu este posibil, nu este posibil ca Bancu să ia mingea de la margine și să o arunce la ei cu mâna.

După două minute recuperăm, prima minge a noastră de la fundașul central e la ei, iar vin peste noi. În primele 17 minute ca atitudine să jucăm acasă nu am vrut să le creăm niciun fel de probleme nici de presing.

Rezultatele sunt foarte bune până în momentul de față, dar ca organizare de joc… Dacă jucăm acasă cu Israelul împingem puțin lucrurile. Hai puțin mai sus, de ce să-i lăsăm pe ei să ne domine?”, a fost analiza lui Adi Ilie.

FANATIK SUPERLIGA se vede în fiecare luni, marți și vineri, ora 10:30, LIVE doar pe site-ul www.fanatik.ro. Totodată, HORIA IVANOVICI vă așteaptă cu ediții speciale după fiecare eveniment deosebit.

Luni, marți și vineri emisiunea se vede în premieră pe canalul de Youtube FANATIK și pe pagina de facebook Horia Ivanovici, ora 17:30.

Analiză la FANATIK SUPERLIGA după România - Israel 1-1

ADVERTISEMENT